Големите Меси и Роналдо вече са малки хора

Десет години поред Лионел Меси и Кристиано Роналдо печелят „Златната топка“ и почти всички индивидуални награди. Двамата са идолите на съвременния футбол. Може би най-добрите в цялата история. На 24 септември тяхното величие не се промени, но за света те вече са малки хора. Глезльовци, които не могат да губят.

Неведнъж Роналдо е намирал повод да не види как награждават Меси. Обратното също е вярно. Ерата им вече приключва и вместо да подадат щафетата, те просто избягаха от голямата сцена на кралската фестивална зала в Лондон. Конфузно бе да се обяви идеалният отбор на ФИФПро с девет души. Липсваха Лео и Кристиано. Кой ли не намери време за разходка до Темза, само те – не.

За втори път в последния месец Лука Модрич триумфира с персонална награда. И явно доброто птиченце за втори път подшушна на Роналдо, че е... втори. Португалецът загърби човек, с когото пет години дели съблекалнята в „Реал“. Да, вероятно Роналдо щеше да е пак №1 заради Шампионската лига. Но не и в годината, когато Хърватия направи футболно чудо. Сори, Кристиано, Лука го заслужи. Социалните мрежи са залети от марката LM10. Сори, Лео. За Лука Модрич става дума.

Галата на ФИФА е въпрос на уважение. На уважение към играта. На уважение към следващото поколение. На уважение към Цар Футбол! Роналдо и Меси не го показаха. Жалко, така не правят големите!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят