Голиат и Елена

Елена Йончева е виновна! Нека я разпънат на кръст – има защо. Даже нямате идея за колко много неща е виновна.

Ще започна с нещо съкровено за мен – ЦСКА. Твърдо съм убеден, че седи в дъното за срива на ЦСКА през изминалите две години. Имам солидно доказателство за това – един неин филм за милиони.

През 2001 година напористата журналистка е изпратена от някого (не казва от кого) в Лом. Човек би се зачудил какво прави толкова мастита телевизионерка в този западнал град на река Дунав (реката е важна, ще разберете после). Нали уж нейната сила е войната – където има огън, тя е там, а не в Лом? Но нека сме търпеливи, отговорите ще дойдат сами. Та, тогава тя, уж финансирана с милионите евра на ЮНЕСКО, прави филм за ромската махала и не щеш ли среща случайно някакво 13-годишно момче, за което всички твърдят, че бил талант. “Как се казваш, момче?”, пита го Елена Йончева, а всъщност много добре знае, че това е Мариян Огнянов. Знае и какво ще се случи после.

Мариян Огнянов признава на Елена, че се казва Мариян Огнянов, което ако питате мен си е някаква тайна парола. Веднага щом казва “Огнянов” и хоп, отива в школата на “Левски” с пълна стипендия. След 5 години вкарва първия в историята на България гол в “Шампионска лига”, при това срещу “Челси”. Планът е задействан и няколко години по-късно ЦСКА е изхвърлен от “А” група. Елена Йончева е виновна, казах ви.

А сега идва най-интересното и ще разберете защо всъщност възникна скандалът между огнената журналистка и двойно бившия премиер Бойко Борисов. Завесите се вдигат, дами и господа.

В края на миналата година, уж съвсем случайно Йончева се отказва от журналистиката и влиза в екипа на кандидат-президента Румен Радев, който по предварителни данни е неизбираем. Обаче ето ти изненада! Цецка Цачева нелогично загуби. Ако сте търпеливи и внимателно проследите кампанията на ГЕРБ в кандидат-президентската надпревара, ще установите, че рейтингът на двойно бившата шефка на парламента започна да се срива, след като посетиха Лом на 12 октомври 2016 година, заедно с председателя на партията Цветан Цветанов. Вие си отговорете дали има нещо гнило в тази работа и дали Йончева не стои в дъното на обрата. При Елена Йончева случайни филми няма, а и както Борисов потвърди – те са безценни.

ГЕРБ паднаха и подариха на новия президент Румен Радев цялата власт и той като капак на всичко назначи за служебен премиер кого? Огнян Герджиков! Да ви прави впечатление – Мариян Огнянов, Огнян Герджиков, а Елена Йончева е зад гърба им.

Има и още! Елена, ако не знаете е кръстена на Елена Блаватска – основателка на мистично учение, върху което покълват семената на Агни йогата, създадена от Николай Рьорих и неговата съпруга Елена Рьорих, на която Елена Йончева също е кръстена. Светът, който художникът и неговата Елена описват се нарича “Огнения свят”, а другото име на учението е “Огнена йога”, описано по-подробно от писателя Богомил Райнов. Елена Блаватска въвежда чрез учението си понятието “петата раса” – арийската, ако бъдем точни. Тя доминира над всички, защото е расата, произлязла от Атлантида. Хайнрих Химлер – втрият човек след Хитлер в Третия райх – бил огнен последовател на учението на Блаватска и върху него той изгражда идеологията на нацистите. Доста се е поувлякъл с айнзацгрупите на Гестапо, но това е друга история.

Но има и още! Къде е родена Елена Блаватска? Добре, ще ви кажа: в град Днепропетровск – величественият град на река Днепър. Хайде сега сетете се кой също е роден на река Днепър! Точно така – Сергей Станишев – бившият мъж на Елена Йончева. Лидерът на ПЕС е проплакал за първи път (ако следваме клишетата на модерната тв журналистика) в град Херсон, на устието на великата река. Интересно е, че този град е създаден от Григорий Потьомкин, а филмът “Броненосецът Потьомкин” – основополагащ за съветската пропаганда и световното кино е сниман от Айзенщайн, чието малко име е…? Точно така: Сергей! И сега виждате ли връзката между всички тези имена и събития? Елена, Агни йога, Елена Блаватска, Елена Рьорих, Мариян Огнянов, Огнян Герджиков, Дунав, Днепър, Сергей Станишев, Сергей Айзенщайн, кино, огън, Бойко Борисов?

Защо Бойко Борисов се заяде с Елена Йончева и нейните безценни филми. Защото е пожарникар, а около Елена всичко е огън и жупел, а той като истински огнеборец гледа да върти маркуча към жарта. Спомнете си кое име на документален филм спомена той! “Пътя към Славянск”! Славянск е в Украйна, а за да се стигне дотам, трябва да се мине през Днепър, през Днепропетровск, през рожденото място на Елена Блаватска. Значи журналистка само се е правела, че снима. Тя е търсела… нека го кажем “цаката” на ГЕРБ. И да знаете, ако ГЕРБ загубят изборите то за това ще бъде виновна… тяхната собствена глупост. Не можеш да правиш кампания в стил горните глупотевини.

Заяждането на Бойко Борисов с Елена Йончева ще има етични и практически последици и като цяло може да бъде сложено на рафта “тежки гафове”. Не е сериозно лидерът на най-голямата политическа партия през последните години, бивш кмет на София, два пъти министър-председател на страната да се захваща с един отделен кандидат за народен представител, дори няма никакво значение личността на Елена Йончева. Понеже Бойко Борисов е и каратист, това е все едно голям майстор от ранга на Гичин Фунакоши да предизвика някой новак. Под достойнството е на майстора. Ефектът от подобна свада е, че българинът застава неизменно на страната на по-слабия.

Компроматният подход в случая противоречи на философията, на етимологията на ГЕРБ – граждани за европейско развитие на България. В този конкретен случай, компроматният подход звучи на непредубедените хора по следния начин: Ние нямаме аргументи срещу Елена Йончева, но пък ако знаете каква тайна кътаме от години насам, за да я ударим, като му дойде времето. И наистина в професионално и етично отношение опонентите от ГЕРБ нямат аргументи. Това, че Елена е оцеляла след всичките си опасни командировки е въпрос на отношение на Господ към нея. Само аз се сещам за поне пет случая – в Босна, в Чечня, в Македония, в Косово и Ирак, когато оцеля по чудо. Всеки би се запитал има ли пари, които могат да покрият този риск, която тя е поемала през всичките тези години, за да разкаже истории, които друг не може.

И ето тук започват да валят въпросите. Ако има нещо нередно, защо виновниците не са били подведени под отговорност, когато ГЕРБ е била в управлението? Ако, както се твърди, за филмите са платени милиони, то този дето ги е платил трябва да бъде съден за разхищение. Ако има нещо, свързано със заложнически кризи, както се твърди, то това е ставало със знанието на министър-председателя и с неговото разрешение. Няма друга инстанция, която да разреши подобна операция. Тогава трябва да се запитаме колко пъти е правено това действие и има ли кой да контролира разходите при такива операции. Топката остава отново при министър-председателя.

Трето, ако, както също се намеква, Елена Йончева има нещо общо със службите, то изсветляването на който и да е служител, агент или сътрудник представлява издаване на държавна тайна, което е тежко криминално престъпление. Четвърто, оттук нататък Елена Йончева няма нужда от никаква кампания. Бойко Борисов я легитимира като противник на неговото ниво и я превърна в червената Райна Княгиня – тази, която се опълчи на султана и му върна предизвикателството с най-чистия залог: който печели, печели всичко, който губи – напуска политиката.

Най-важното е, че няма никакво време за обрат. Остават две седмици до изборите и в тях не може да се случи нищо обективно, а субективното е необяснимо. Свидетели сме как Голиат подарява на Давид собственоръчно прашка и камък.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (45)

 1. Браво!!!!!!Това е един прекрасен разбор на падението на велможата.

  1. ХИО,колко умни статии си написал през живота си.Или си малко неграмотен.

 2. Този драска за пари!Празнословие!Информацията ,която представя е от виртуалното пространство заразено с вируса от договор.zip..

  1. Ето един тъп коментар,направен от още по-тъп драскач.Четете и плачете,защото глупостта е за оплакване.

 3. Господин Спахийски,доставихте ми истинско удоволствие с вашата статия.Щеше ми се,да има начин,да добие по-голяма популярност.

 4. Как герберастките тролове са навсякъде и колко са тъпи, защото са им тъпи опорните точки, приготвени от още по-тъпите им ментори.

 5. браво спахийски, обаче силно се съмнявам, че някой от герберастите би разбрал иронията – твърде е тънка за тях. на този тип хора прилягат методите на бай ганьо и данко хаирсъзина

 6. тоя драскач колко е взел от бсп за тая помия от думи , а trud.bg колко са взели за публикуването !?

  1. написаното мяза на реч на евроатлантика плевнелиев….

  2. Тролът мирише ужасно.А да разбереш какво иска да каже Спахийски,трябва една нещо,казва се акъл.Това е нещо непознато за хора,като тебе нали.Акъла или го имаш,или го нямаш.Това е,

 7. Надарените със злоба и тъпотия няма да разберат написаното от Спахииски.Нужно е ималко чувство за хумор.

 8. Не само тъпотия и злоба са необходими за да неразбереш написаното от Спахииски.Нужно е и малко чувство за хумор,което липсва на озлобените хора.

 9. Бай Ганьо няма как да разбере аристократичната ирония на автора.Той си знае едно-ако ще Елена да е Нобелов лауреат или да е открила неоткриваемото, щом е от БСП, трябва да се окаля.Както казва Бай Ганьо:“Учен, ама прост!“, а сега :“Добра журналистка, ама от БСП“Ако беше от ГЕРБ, щяха паметник да й издигнат!

 10. Браво за статията!Кой я разбрал-разбрал,другите-да духат супата!!!

 11. Този скандал започна много да наподобява една позабравена история от 2001 г., когато предизвикан от провокативното поведение на Б.Бонев, президентът П.Стоянов донесе папка със секретна информация, че Бонев има връзка с хора с престъпно поведение. Още тогава водещата възкликна, че П.С. с това си действие ще доведе на власт третият кандидат за президент.Така и стана: Стоянов беше бламиран и президент стана не смятания за сериозен кандидат Г.Първанов. Той засега е единственият президент, изкарал два последователни мандати. Но Б.Б. подцени такава възможност…

 12. До хио-вал: Напротив, много добре е написана статията – вярно, точно описание на ситуацията , за да се стигне до непредизвикания от почти нищо скандал, в който Б.Б. реши да показва мускули. Такова тънко чувство за хумор и същевременно лека подигравка с Буда-та рядко се срещат. А карикатурата в началото на статията поражда добра асоциация с написаното от Е.Спахийски.

 13. Дълго, глупаво и скучно упражнение в писане на нещо си, което изглежда, според автора, би трябвало да е смешно. Елена Йончева – Райна Княгиня??? Те това е наистина смешно. А глупостта на текста отговаря на нивото на кандидатката за депутат. Пази Боже от такива.
  И защо болшинството от пресата автоматично взе страната на бившата журналистка и реши, че ББ лъже – без да потърси истината?? Подходът говори за провала на морала и интелекта в журналистиката, което не е изненадващо на фона на общия упадък на нацията.

  1. Ами защото не лъже за първи път.За Бай Ганьо всичко е глупаво, скучно и няма защо да го чете,коооолко ги е чел той такива!Виж „Винету“ е друга работа!

 14. КАТО ЧЕТА СТАТИЯТА И СЛЕД НЕЯ БУРНИТЕ И ЗАДЪХАНИ ОТ ВЪЗТОРГ П ИСАНИЯ И ИЗЛИЯНИЯ МИ СТАНА ЯСНО ЕДНО .ТОЗИ ГОСПОДИН СЪС СЪКРОВЕНОТО И АВТЕНТИЧНО БЪЛГАРСО ИМЕ Е ЦЕНЕН НАЦИОНАЛЕН КАПИТАЛ -ДРУГО НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ КАЖЕ ОСВЕН ЕДНО ….. ЕВАЛЛЛА НА НЕГО И НА ВАС , АВТОРИТЕ НА ДИТИРАМБИТЕ !!!!!!. КОЙТО МОЖЕ , МОЖЕ , КОЙТО СЕ ПРАВИ НА СРЕЦИАЛИСТ ПО ВСИЧКО,ОЩЕ ПО СИЛНО….. ЕВАЛЛЛЛЛЛЛЛААААААА ……..

 15. Не подценявайте Бахур Бахар, защото има подкрепата на ЕНП.

 16. Прав е Спахийски, но да си призная не очаквах, че точно в Труд някой ще се осмели да каже истината, дори иронично! Филмите на Йончева са филми за милиони. В десятката! Филми, перящи имиджа на всякакви „братски“ терористични организации и диктаторски режими от едно време. Да имаш свой човек, който да влиза без охрана в спалнята на министър-председателя на която и да е държава, струва много милиони, дори когато този човек е само лидер на голяма лява партия! Да видим кой смелчага откърти тази лавина!

 17. мда… тук явно има много добри играчи които се опитват да отклонят хората от ГЛАВНИЯ ВЪПРОС: Защо Бойко Борисов в качеството си на Първи министър е платил ПО СЕГАШНОТО МУ ТВЪРДЕНИЕ НЕПРАВОМЕРНИ СУМИ, че било то на БНТ било то на журналистката? А ако са били правомерни плащания значи проблем няма за Йончева, но има проблем отново за Борисов – върти интриги. Така че господа, дали Йончева е добра или лоша журналистка и кой и как я е финансирал няма никакво значение. Тя пари не е крала. няКОЙ й ги е дал! КОЙ, КОЙ, КОЙ??? ДА СЕ СЕЗИРА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР!

  1. Точно, вярно и лаконично. Хареса ми коментара Ви.

 18. Браво Емо,всичко,което си написал е точно! Ако Бойко е поне на средно ниво на интелигентност би следвало дълбоко да се замисли.

 19. както казват повечето по нашите земи
  мммм даааа …..нищо случайно няма

 20. Едно куче, като не знае да лае, само вкарва вълка в кошарата!

 21. Да,но така и не разбрах всичко което искаш г-н Спасийски да ни кажеш?! Може ли да наришете ро разбирамо какво искате да ни кажете! Аз немога,или не умея сигорно ( като Вас) да разбера Вашият текст и хумор!?! Браво.Добра журналистика.

 22. Ако написаното от Спахийски е вярно, значи си имаме работа със секта и сектанти от най-опасните, а масоните са като чавдарчета! Разбрахте ли се сега кой и защо е поддържал имиджа на Елена като журналист, а отзад се е криело някакво йога чудовище? Разбрахте ли, че Елена го държеше Сергей на къса сиджимка? Разбрахте ли защо подобни мрачни фигури обикновено са руси? С този скандал беше обезвредена мина, или най-малкото я знаем къде се намира, до нея има забодено байряче, че да не я настъпи някой заблуден. Истински ме забавляват писанията във форума колко гербаджиите били прости, а симпатизаните на левите умни, та умни! Няма в цялото интернет пространство по-неграмотни, по-ограничени и по-тъпи от плювкарите по Борисов. Интелектуалното ниво на този бивш пожарникар се оказа с поне 2 октави по-високо от тяхното. Ох, ужас! Борисов се качи на сцената, настъпи завесата и видяхме в целия й блясък нагиздената като „интелектуален елит“ жива, здрава и озъбена некадърната, претенциозна и свикнала на привилегии социнтелигенция! Същата, която я създаде БКП за удобство на Живков, която се продаде на Луканов за бетонирани бизнес позиции, червени куфарчета и по-дребни благинки и която няма никакъв проблем да се продаде на всеки, който й плати повече! Знаете ли какво е значението на думата спахия?…..P.S. Днес, до обяд личната ми търсачка за тъпотия с взлом „прихвана“ написаното от „знайко“, но има още почти 10 часа! Дето се вика що е е ден, все е пред нас“!

  1. Герберастите сте тъпи като на Боко г.за – това е аксиома , не теорема , която да се нуждае от доказване . А ти като си написал най-дългото оправдание за Боко-т.и.к.вата , си въобразяваш , че си му помогнал – т.ц.ц. – само си демонстрирал ограничения си мозъчен потенциал . Изобщо не е необходимо човек да е с леви убеждения , за да оцени правилно умствените възможности на герберастите , а най-лесно се оценява акъла на някой ,който се хвали с единствената прочетена книга – „Винету“/която е чудесна , но недостатъчна за да се хвалиш само с нея/ , а същият на всеослушание си призна , че е прост и за това се разбира добре с поддръжниците си – прости като него , още – сам той , в момент на просветление , обяви „лошия матр,ял“ в България и това са като ,че ли единствените му верни оценки – „лошият матр,ял“ и простаците гласуват за него и пасмината му . Дори съюзниците му в последното му правителство непрекъснато го плюят в предизборните си изяви .

 23. Да оставим червените да се порадват, че са схванали иронията!

 24. Препоръчвам статията да не се чете от безмозъчни членове на ГЕРБ и още по-безмозъчните им симпатизанти. Просто няма да я разберат впредвид липсата на активна мозъчна дейност.

 25. Другарко Громико,толкова злъч и простащина има само в коневръза на Борисов!А вие цвилите като харна негова кобилка!Преди от устата ви да потече зловоние,прочетете и вижте фактите!Или вие сте поредният директор на Говняната фабрика за илюзии!!Ей свършване нямате!

 26. Една умна и интелигентна жена дразни с победите си на тепиха на политическите избори .Напълно разбирам гнева на бившия министър председател и мъъничко го е страх , но няма как да си признае. Жалко е !!!

 27. В десятката. Неразбираем за плонжиращите пред мУТРАТА.

 28. В десятката. Неразбираем за плонжиращите пред мУТРАТА. мУТРЕНСКИ слагачи от ,,труд,,, НЕ СА ДВА КОМЕНТАРИТЕ МИ , А НЕ ВИ ИЗНАСЯ, ПОДЛОГИ.

 29. Що за глупост е тази статия….пълен идиотизъм вече е журналистиката, за освиделстване е авторът й!

 30. Спахийски точно е напипал „дамара“ на ситуацията – тъпият пожарникар се насади на „пачи яйца“ сам в разстояние на 4-5 месеца – с кандидатпрезидентката – лъжливата Цачева , с подаването на оставката си , а сега с лъжата срещу Елена Йончева .

 31. Г-н Борисов просто се изложи с този коментар за Елена. Той не и е на нивото.В пожарната се говори само за пожар и нищо друго.В България все още има много прости хора и не могат да отсяват житото от плявата-много ме боли за това.

 32. Ако не беше написал Спахийски такава ,,завъртяна ,,статия едва ли някой щеше да чете и разсъждава ,пък и няма да го обвинят директно че Е НА СТРАНАТА нА Еленка ,не точно ами мрази Борисов . Като слушах сега Велислава Дърева .. все едно чета Спахийски.

 33. flint, то мойто коментарче е написано за такива изоглавени като теб. Що се хващаш? Ами защото не знаеш какво е лема!

 34. Просто случката между Йончева и Борисов, ми напомня, че нещо друго се мъти в държавата, докато ни предлагат този „скандал“. Вярно е, че г-жа Йончева е добър журналист и професионалист. Пита се обаче що реши да влиза в политиката. А най-интересното е, че нещата напомнят стила на Джеймс Бонд и г-жа М, от едноименните филми. При всички случаи са замесени професионални ченгета в тази операция, като не знаем крайната им цел и парите за какво са отишли. Няма съмнение.

 35. Емо голям порноактьор си ! Такива хвалби за тази червена пачавра изпя , че чак аз се изчервих ! Комунист срам няма ! Иза Статишев също , а той горкия не е плащал на Моника чрез Хохегер ! Ама Бойко е виновен за хиляди простотии , но не не че смени Бокова , а че изобщо я подкрепи след като и за слепите е ясно че не е за там !Ама те червените чугуни за всякъде стават според тях самите разбира се.

 36. Ами Бойко Борисов какъв е, нали стажът му в БКП са повече години, отколкото стажът му в ГЕРБ и има наглостта и с агентурнаоо си минало и с офшорката, която я имаше с Цветелина Бориславова през 1993, 1994 г. В Кипър и с това, че когато беше главен секретар на МВР – приятелката му Цветелина Бориславова сатана за 24 часа собственик на банка и има нахалството този Банкянски хитрец и нахалник да говори, както и всички, които забравяйки фактите, го защитават!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.