Градски хотели стават офиси

Част от хотелите са готови да преоборудват стаите си според изискванията на клиентите си за това как искат да изглежда работното помещение.

Предлагат помещения от 16 до 200 квадратни метра

Местата за настаняване в големите градове отдават стаи за работни кабинети

Във Варна вървят по 7 евро за кв. м

Кризата в туризма, породена от пандемията на Ковид-19, превърна градски хотели в офиси. В стремежа си да оцелеят места за настаняване, предимно в големите градове, започнаха да преотдават стаите, предназначени за ваканции като работни кабинети. Основно от предложението се възползват компании, които са свили бизнеса си, намалили персонала си и търсят по-малко и евтино помещение като алтернатива, обясниха за “Труд” хотелиери, пожелали да останат анонимни. Като в същото време се възползват от безплатен паркинг, обичайно в центъра на града или на комуникативни места, каквито са локациите на хотелите.

Другата група, която има интерес да се възползва от опцията за наем на работно помещение в действащ хотела са хора, чиито дом не е достатъчно голям за споделен със семейството хоум офис и онлайн училище с децата.

В Пловдив и София обявите за офиси в хотели са за площ от 16 до 200 квадрата, като цената е по договаряне. Докато във Варна офертите са за по 7 евро за кв. м., като може също да се разбира от стои с различни площи.

Коментари

Задължително поле