Гребец загина при удар на БМВ в стълб (обзор)

Ударът, при който загина Христо, бил толкова силен, че автомобилът му бил смачкан до неузнаваемост.

20-годишният младеж имал книжка едва от година и половина

291 убити от началото на годината

Млад шофьор, с книжка едва от година и половина, загина при зверска катастрофа в Пловдив.

Инцидентът станал малко след 22 часа във вторник. Автомобилът БМВ се движел от пловдивския бул. “Никола Вапцаров” в посока Централна гара. Заради високата скорост, с която е карал, шофьорът изпуснал управлението, автомобилът се забил в стълб под Коматевския надлез и буквално се е усукал около него, като автомобилът е смачкан до неузнаваемост. Наложило се пожарникари с техника да разрежат колата, за да извадят шофьора, който пътувал сам. Младежът бил откаран в болница в изключително тежко състояние. Въпреки усилията на лекарите, час и половина по-късно е починал.

Шофьорът Христо Боруков имал книжка само от година и половина. Според полицията към момента няма данни дали преди инцидента шофьорът е употребил алкохол и наркотици.

Загиналият Христо е тренирал гребане в гребен клуб “Черпоков”. Той бил два пъти републикански шампион. Всички го описват като изключително добро дете и като младеж за пример.

Според черната статистика на КАТ от началото на годината са станали 4647 тежки катастрофи. При тях са загинали 291 човека, а 5812 са били ранени. От МВР отчитат 51 загинали по-малко в сравнение с миналата година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България