Гребците с втори времена на мондиала

Десислава Георгиева и Борис Йотов направиха сериозна заявка за медалите на световното по гребане до 23 г. в Познан (Полша). И двамата убедително спечелиха сериите на скиф и продължават на финалите.

Георгиева преодоля 2000 метра за 8:13,98 мин. Времето на българката е второто най-добро постижение от всички 24 лодки. Най-бързо дистанцията измина Емили Калфелд (САЩ) – 8:08,850.

Йотов, който е европейски шампион от 2017-а, също не се пести на старта. Той спря хрономерите на 7:13,700 мин. А с първо време на четвърфиналите се класира ирландецът Бърн (7:07,770). Неписано правило е, че гребците не дават най-добри време в първите гонки, за да съхранят сили за заключителната надпревара. А по регламент в следващата фаза продължават определен брой лодки от всяка серия.

До игрите Рио 2016 Йотов бе национал на Азербайджан, а на олимпиадата заедно с Александър Александров завърши 12-ти на двойка скул. Но след този форум реши да се върне и отново да облече фланелката с родния флаг. Няколко месеца по-късно той донесе европейска титла на България.

За полуфиналите в Познан се класираха още Рангел Кацарски и Станимир Халаджиев на двойка без кърмчия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт