Григор биел бързо заради вятъра

Жребият отреди на Григор Димитров неособено силни съперници в първите кръгове на Ю Ес Оупън, но това не означава, че българският тенисист намалява темпото. В първият кръг 9-ият в света разби с 6:1, 6:4, 6:2 чеха Вацлав Шафранек, който дебютира в основната схема на турнир от Големия шлем, а късно снощи бе мачът му от втория срещу руснака Андрей Рубльов.

Шафранек влезе в час едва в средата на втория сет и дори стигна до точки за връщане на пробива при 3:4. Но колкото по-успешни удари пласираше чехът, толкова по-класни отговори получаваше от Димитров. Така българинът удържа втората част, а в третата изнесе нова лекция и затвори мача за по-малко от 2 часа.

„Винаги форсирам нещата малко повече, такъв съм си – заяви Димитров след победата. - Това ми помага да се освободя психически и да се успокоя. Иначе физически съм готов да играя много по-дълго. Но трябваше да се съобразя и с условията на корта, тъй като беше доста ветровито.“

Българинът обаче признава, че не е лесно да се готви за съперници, които са му напълно непознати. Той си помага със записи от интернет. Така е и с 19-годишния Рубльов, който си спечели място си във втория кръг след успех с 6:1, 6:4, 6:4 над Алияз Бедене (Великобритания).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт