Григор взел 150 000 долара хонорар

Григор Димитров е получил 150 000 долара хонорар, за да играе на турнира в София. Родният ас е бил най-скъпоплатеният от участниците в надпреварата, в която играха двама по-високопоставени в ранглистата – Доминик Тийм (Австрия) и финалистът Давид Гофен (Белгия). Те също са взели солидни хонорари, за да правят конкуренция на българина, който въпреки това грабна титлата.

Хонорарът на Димитров е по-голям от частта от наградния фонд, която получи като шампион (85 945 евро). Практиката е обичайна в тениса – много от турнирите привличат звездите със сериозни суми незавиисмо от резултатите. Хонорарът на Димитров се обяснява от факта, че именно неговото участие доведе до огромния интерес, при който премина събитието.

Българският тенисист е ухажван не само от организаторите на турнири, но и от антидопинговите служби. Оказа се, че Григор е сред най-проверяваните тенисисти, като само за миналата година е дал най-малко 13 проби. От доклада на Международната тенис федерация (ИТФ) става ясно, че родният ас е проверен 6 пъти на различни турнири, а в бройката не влизат тестовете, които са му правени на олимпийските игри в Рио. Освен това шампионът от София е бил привикан поне седем пъти на извънсъстезателен тест. За сравнение Роджър Федерер е бил тестван между четири и шест пъти по турнири, а Рафаел Надал – между един и три пъти. И двамата са дали поне по седем извънсъстезателни проби.

Първата ракета на България при жените Цветана Пиронкова е минала на контрол три пъти на турнири и седем извън тях. През 2016 г. ИТФ е направила общо 4899 допинг проверки, което е с 466 повече, отколкото предишната година.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (11)

  1. Които веднага отпътуваха в офшорни сметки, да не би геният да се мине и да плати някой лев данък в България.

  2. Дават му хонорари,Гришко-пишко взима.Нали за това е дошъл на Гаранти Коза,за пари?!

  3. играйте и вие и ги вземете – сигурно не можете един пирон да забиете некадърници злобни

    1. Тоест учители- със 600 лв заплата са некадърници. Лекари от бърза помощ-с 1200 лв заплата са некадърници? Без спортисти може всеки от нас, без лекари и учители не можем.

  4. За сумата която е получил спортиста а именно 150хиляди бонус в долари и 84 хиляди в евро за наградния фонд.Колко данък е платил за тази сума в България.Всички сме равни пред закона господа.Постоянно говорим за правова държава,и демокрация.

  5. Ще плати данък колкото трябва по закон, все пак не е в сивия сектор както много от българите.

  6. Серена и Маша твърдят,че е бил голям и дълъг пишок,над 35см. еректирал.В тенис школата в Стамбула града всичко с поли е рендосал.

  7. “Тоест учители- със 600 лв заплата са некадърници. Лекари от бърза помощ-с 1200 лв заплата са некадърници? Без спортисти може всеки от нас, без лекари и учители не можем.“ Така си е некадарни са:) или сега ги наричат “щастливи бедни“, защото си работели това, което обичали:)) и живеели на фотосинтеза:) Човекот ще плати данъци, където му е най-профитно. В България са около 15 или 20%, в Канада са 50-60% в сащ са некъде по средата 30% може да са:)) да живее спорта. Никво убразование и колтура, че и правупис не е нужен, а докторята съвсем не са ни нужни:)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.