Григор взима гейм без удар по топката

Григор Димитров направи успешен старт на турнира от сериите „Мастърс“ в Монреал (Канада), надигравайки с 6:3, 3:6, 6:3 Миша Зверев (Германия). Победата не дойде лесно, тъй като българинът отново показа неубедителен сервис – в първия сет на два пъти допусна съперникът да върне пробив, като и в двата случая му „помогна“ с по 2 двойни грешки. Авансът му дойде от отличното противодействие на хазартната игра на руснака с германски паспорт, чиито излизания на мрежата бяха жестоко наказвани.

Във втората част №26 в света Зверев измъкна още един пробив след нова двойна грешка на неубедителния Димитров и изравни сетовете, но в трета върна услугите с лихвите. Григор стигна до пробив за 4:2 без да играе с топката – 4 поредни двойни грешки на Миша. Подаването на българина вече бе стабилизирано и до нови изненади не се стигна, а мачът завърши след 1:40 часа на корта.

Следващата задача на българина изглежда по-лесна – Робин Хаасе, 52-и в ранглистата. Досега Димитров е спечелил и двата мача с холандеца – през 2014 г. на твърди кортове в Брезбейн (Австралия) и Индиън Уелс (САЩ) без да загуби сет. 30-годишният Хаасе се добра до третия кръг след успех с 6:4, 6:1 над „щастливия губещ“ Ернесто Ескобедо (САЩ).

Мачът бе тази нощ. Срещите от турнира се излъчва по Mtel Sport 1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт