Григор в битка за топ 50

Григор Димитров е близо до напускането на топ 50 на ранглистата. Българският тенисист вече е 43-и в класацията на АТП, след като отпадна в третия кръг на „Мастърс“-а в Монте Карло и не успя да защити точките от миналогодишния полуфинал. Така той отстъпи 15 места от предишната си позиция, което ще го остави извън поставените в жребиите за предстоящите турнири.

Това е най-слабото класиране за Димитров от повече от 6 години. Той завърши 2012-а като 48-и в света. А предстоящият турнир в Барселона ще е битка за спасяване на мястото в топ 50. Миналата година Григор стигна до четвъртфиналите, което му донесе 90 точки и ако не ги защити, може да загуби още позиции.

Първият му съперник в каталунската столица е Фернандо Вердаско, който надигра с 6:4, 6:3 сънародника си Фелисиано Лопес в испански сблъсък.

Иначе лидер в ранглистата остава Новак Джокович (Сърбия), въпреки че също отпадна рано в Княжеството. Той обаче увеличи аванса си пред Рафаел Надал, тъй като испанецът не успя да защити титлата си и дори не стигна финала. Ноле е с 11 160 т., а Матадора има 7585. Трети с 5770 е Александър Зверев (Германия), а четвърти с 5590 остава Роджър Федерер (Швейцария).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт