Григор Димитров: За пръв път имах контузия, 4 седмици не пипнах ракета

Снимка: ATP Tour

Григор Димитров даде обширно интервю за ATP, в което разкри колко трудно му е било да се справи с контузията в рамото, която получи през декември миналата година. Най-добрият ни тенисист вече се чувства добре и вярва, че постепенно ще върне старата си форма.

"Нямаше никакъв шанс да продължа още. Цялата област на рамото беше напълно възпалена. Не можех да сторя много. Не докоснах ракета в продължение на четири седмици", разказва Гришо в интервюто, информира БТВ. "Не претърпях операция, което бе най-големият позитив. Това ме поддържаше здравомислещ, ако трябва да съм честен, а също така ме развълнува още повече. Никога не съм бил контузен. Случи се за пръв път в живота ми и трябваше също така да се справя от психическа гледна точка. Страдах малко заради това".

Не можеш да играеш, не можеш да правиш любимото си упражнение. Стоиш си вкъщи и правиш основни упражнения в продължение на около час, а това те подлудява, казва още той. "Седях, четох, излизах за разходка, тичах навън. Правих това и онова, а все още ми оставаше да убия половината от деня. Разбира се, че работих върху други неща през това време, но става въпрос за тежката работа... Понякога тази част малко ти липсва", споделя още Димитров.

Очевидно не бях имал нито една контузия в продължение на 28 години. Щастлив и развълнуван съм, че успях да премина през това. Но когато се случи, си казваш: "О! Всъщност понякога може да се контузваш, Григор, така че приеми, че това може да се случва в бъдеще. Просто трябва да продължиш напред, предполагам. Няма какво повече да направиш от това. Със сигурност не е приятно. Честен съм. Предвид факта, че знам какво съм способен да правя и какво съм направил, разбира се, че това наранява увереността ми в определена степен. Аз вярвам в усилията, които съм положил. Вярвам в себе си, вярвам в целия екип, който стои зад мен. Всичко опира до нагласата. Ако правя правилните неща - може би няма да се случи сега, може да стане след седмица или месеци, или пък след година - един Бог знае. Може би няма да спечеля мач до края на годината. Но най-доброто нещо, което мога да сторя, е да си дам шанс и да бъда подготвен на 100%. Сега бавно започнах да се чувствам добре, мислейки за това", коментира Григор.

"Това е най-тежкото нещо - когато си на една крачка, но не я правиш. Мисля, че тази година играх много такива мачове, в които имах възможност. В толкова много случаи водех със сет, с две сета, имах сетбол, мачбол. Дори вече не мога да ги преброя", споделя българинът.

"Да знаеш, че не си играл много мачове, определено не помага. Да знаеш, че рамото ти може да откаже в даден момент - също. Мога да изброя много негативни неща, но да си далеч от корта, наистина те кара да погледнеш на нещата от друга гледна точка. Ето това ми бе писано да направя. Все още се наслаждавам. Така че, колкото и време да ми отнеме, ще продължа да работя. Освен това съм на 28. Не съм на 38 и страдащ от контузия. Това е нещо страхотно. Чувствам, че сега има много позитиви, и вярвам, че в миналото имах добри резултати, но знам, че мога да се справя по-добре и искам да се справя по-добре".

Тази нощ Гришо ще се изправи срещу световния номер 12 Борна Чорич в мач от втория кръг на US Open. Срещата ще започне след 3:30 ч. българско време."

Коментари

Задължително поле