Григор: Ние сме истински отбор

Григор Димитров смята, че отборният дух е в основата на победата на тима на Европа над останалия свят в звездния демонтсративен турнирЛейвър къпв Чикаго. Българинът даде своя принос с чиста победа над американеца Франсес Тиафоу, а заедно с Давид Гофен (Белгия) загубиха на двойки от Джак Сок (САЩ) и Ник Кириос (Австралия).

За мен беше истинска привилегия да съм част от този отборпризна Григор. - Такова нещо рядко се вижда в тениса, говорихме си и за доста неща извън корта. Това ни сближи много.“

Триумфът на Европа бе подпечатан от ?5 в света Александър Зверев (Германия), който спечели битката на гигантите с Кевин Андерсън (ЮАР) – 6:7 (3), 7:5, 10:7. Преди това младокът си партнира с Роджър Федерер за успех на двойки срещу американците Сок и Джон Иснър.

Фен съм му, но в момента го мразя повече от всичко“, нападна Маестрото легендата Джон Макенроу. Голямата уста беше капитан на световния тим.

Надпреварата обаче има неофициален характер и не носи точки за ранглистата, където Григор отстъпи още една позиция. Той вече е 8-и като бе изпреварен от Доминик Тийм (Австрия). Идната седмица Димитров се връща към състезателните мачове на турнира от категориятаАТП 500“ в Пекин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт