Григор тренира с първия съперник

Григор Димитров явно не се притеснява от жребия за турнира от сериите „Мастърс“ в Рим тази седмица. Като поставен под №3 в основната схема българинът започва направо от втория кръг, където ще срещне победителя от двойката Кей Нишикори – Фелисиано Лопес. Въпреки това родният ас избра именно японеца за тренировъчен партньор преди надпреварата, въпреки че на кортовете се засече и с аржентинския гигант Хуан Мартин дел Потро.

Нишикори е традиционно неудобен съперник за Григор и е спечелил 3 от 4 мача между двамата. Японецът се справя значително по-добре на клей – стигна финала на „Мастърс“-а в Монте Карло миналия месец, където отстъпи на Рафаел Надал.

Късно снощи пък завърши финалът на надпреварата от същата категория в Мадрид, в който се срещнаха Александър Зверев (Германия) и Доминик Тийм (Австрия).

Междувременно друга легенда на родния тенис напомни за себе си. Магдалена Малеева посегна към титлата на държавното първенство на кортовете на ТК „Малееви“ с награден фонд 2500 лв., но малко не й достигна да спечели финала. 43-годишната Маги, която участва с уайлдкард, поведе със сет, преди да отстъпи със 7:5, 2:6, 1:6 на Хюлия Велиева, която е с 15 години по-млада.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт