Гримьори в битка на Арена на Красотата

Маникюристи също премериха сили в рамките на изложението

За първи път се организира надпревара за перманентен грим

Гримьори и маникюристи премериха сили в различни състезания в рамките на изложението Арена на Красотата, което се провежда у нас за 20-и пореден път. Три престижни надпревари бяха акцентите по време на бюти форума.

Nail Arena Professional, превърнало се в традиция за Арена на Красотата, е състезание за топ маникюристи, в което в рамките на два състезателни дни общо 39 професионалисти от 3 държави (Италия, България и Гърция) демонстрираха изключителни умения и техники в 6 практически състезания и 3 арт категории. Участниците бяха оценявани от 11-членнo жури, съставено от независими съдии от Италия, Испания и Кипър, с председател Мария Морено. Двата най-желани приза в надпреварата - Winner of Winners и Grand Champion спечели Cheren Suriani от Италия. Тя си тръгна със 750 евро парична награда и подаръци, осигурени от спонсорите на изложението.

За 5-а поредна година най-добрите гримьори в България развиха въображение и създадоха завладяващи модели на престижния конкурс MakeUp Competition. Категориите “Бюти грим” (естетика) с тема: Рио – карнавалът на цветовете и “Сценичен грим” с тема: Приказни герои, бяха оценявани от корифеите в света на грима – Фабио де Стефано и двукратно номинирания за награда “Оскар” Витория Содано. Победителките в двете състезателни категории са съответно: Елена Кацарска (Дупница) и Йорданка Такева (София), чиято голяма награда е обучение на стойност 2000 лв. от Vittorio Sodano Make Up studio!

За първи път в рамките на Арена на Красотата се организира шампионат по перманентен грим. Тричленното жури, в лицето на Анна Желева, Цвети Бита и Кристина Стефанова, избра за победител Десислава Рабаджийска от Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл