Груев започна работа в “Шалке“

Българският специалист Илия Груев започна работа в „Шалке“. Доскорошният наставник на „Дуисбург“ е с немския елитен тим на лагер в Испания. Задачата на 49-годишния специалист е да анализира тренировките на 1/8-финалиста в Шампионската лига до края на подготовката в курорта Бенидорм. Много е вероятно обаче Груев да стане помощник на треньора на първия тим Доменико Тедеско. Желанието на италианския наставник е в щаба му да влезе опитен треньор. А Груев отговаря на всички условия. Той бе дългогодишен помощник на Красимир Балъков в „Черноморец“ (Бургас), „Хайдук“ (Сплит) и „Кайзерслаутерн“, а също и на Лотар Маутес в националния отбор на България. През 2015 година Груев замени Гино Летиери начело на втородивизионния немски „Дуисбург“. Българинът бе близо до това да направи немислимото като спаси „зебрите“ от изпадане след силен рейд в края на кампанията. „Синьо-белите“ обаче загубиха баража с „Вюрцбург Кикерс“. Година по-късно обаче бившият футболист на „Левски“ успя да върне „Дуисбург“ във Втора Бундеслига, а в края на сезона тимът завърши на впечатляващото седмо място. През октомври миналата година обаче Груев си тръгна от клуба след слабия старт в първенството.

А през изминалата седмица българинът бе в елитна компания на лагера в Испания. Заедно с него заниманията на „кралскосините“ гледаха Мирко Сломка и Томас Дол.

Това не е първи досег на наставника с „Шалке“. През 2009 година Груев бе на стаж в тима от Гелзенкирхен, където остана в продължение на една седмица.

28-01

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят