Гуардиола виновен за кризата на Германия

Бившият германски футболист и треньор Ханс Петер Бригел обвини мениджъра на „Манчестър Сити“ Пеп Гуардиола за срива на германския национален отбор. Легендата визира периода на каталунския специалист като наставник на „Байерн“ (Мюнхен) от 2013 до 2016-та година, когато баварците копираха тактиката на „Барселона“, известна като „тики-така“.

„Вината е изцяло и само негова – каза Бригел. - Налагаше ни тезата, че за да спечелиш, е достатъчно да владееш топката в 75% от времето. Неговата философия промени манталитета на немските играчи. Сега се вижда, че не е бил прав. Във футбола резултатът е много по-важен от контрола върху играта. Франция го показа по ясен начин на Световното първенство. Явно той е единственият човек, който се интересува от времето на притежание на топката, а не от крайния резултат.“

В казаното има доза истина. В мачовете си през 2018 г. Бундестима винаги завършваха своите срещи с по-голям процент притежание на топката. Срещу Южна Корея на Мондиал 2018 в Русия играчите на Йоаким Льов достигнаха до впечатляващите 74% с топка в крака, но въпреки това паднаха с 0:2.

Снимка: Facebook

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят