Гуардиола иска да вдигне купата пред Моуриньо

Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola reacts during the UEFA Champions League round of 16 football match between Monaco and Manchester City at the Stade Louis II in Monaco on March 15, 2017. / AFP PHOTO / Valery HACHE

Кошмарен развой за Жозе Моуриньо развой може да придобие краят на сезона във Висшата лига. Неговият „Манчестър Юнайтед“ ще гостува на „Манчестър Сити“ в дерби, когато най-вероятно „гражданите“ ще станат шампиони на Англия. След победата с 2:0 като гост на „Стоук“ тимът на Пеп Гуардиола се нуждае от две победи, за да е и на теория първи. Първият мач е с клатушкащия се „Евертън“, а вторият – срещу „Юнайтед“. Гуардиола и Моуриньо са отколешни врагове, а докато бяха в „Барселона“ и „Реал“ голямото предимство бе в полза на испанеца.

Футболната асоциация спечели битката с Пеп за жълтата лента в подкрепа на Каталуния. Треньорът я махна за мача със „Стоук“, след като беше глобен с 2:0. Пеп обяви, че това не е политически символ, но прие да спре да я носи.

Веднага след двубоя на „Британия Стейдиъм“ Гуардиола заведе отбора при шефовете в Абу Даби. В продължение на 18 дни лидерите в Англия ще се стягат за четвъртфинала в Шампионската лига, за която съперник ще научат в петък. Там отборът ще бъде под прекия надзор на собственика шейх Мансур.

Огромната пауза се получи заради отпадането на „Сити“ от турнира за купата на Англия. Мач за първенство няма да има през уикенда, защото съперникът „Брайтън“ е ангажиран с турнира. След това идва пауза заради националните отбори.

„В Англия след десет месеца, където се борим с времето – обясни Гуардиола. - Сега отиваме на по-добри условия. Мачът с „Юнайтед“ не ме интересува. Шампионската лига е по-важна.“

Следващият мач на „Сити“ ще е на 31 март срещу „Евертън“ на „Гудисън Парк“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят