Гуцанов към избирателите: Да сложим заедно край на слугинажа, некомпетентността и алчността в управлението на България

„БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА е алтернатива на крайнодясното управление на което сме свидетели през последните 12 години – слугинаж, некомпетентност и алчност. Нека заедно сложим край на това. С тези думи се обърна  водачът на листите на БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА във Варна и Шумен Борислав Гуцанов към българските избиратели в ефира на Евроком.

Той подчерта, че обединението е било постигнато, след като БСП е поела по нов път на развитие. По думите му на първо място е било затварянето на вътрешнопартийните фронтове и веднага след това да се подаде ръка към всички леви партии.

Той благодари на лидерите на партиите влезли в обединението, че които са направили крачка встрани, пуснали са напред младите и сега активно помагат в кампанията. За него не на последно място новият път е включвал и край на студената война с президентската институция. „Не е нормално когато президентската двойка е излъчена и подкрепена от БСП и социалистите в цялата страна, да имаме лоши отношения“, категоричен бе Гуцанов.

По думите му една нова енергия е започнала от Бузлуджа и е дала надежда на хората, че нещо може да се промени. Показателно за това според него е, че още след подписването на споразумението в Стара Загора, социолозите са дали драстично увеличение на подкрепата към БСП и новото обединение.

„Поетият от лявото път е безалтернативен. Това обединение е от ключово значение не само за БСП, а за цяла България. Не може за три години да има седем поредни избора, да липса нормално правителство, да сме свидетели на национално предателство след национално предателство, които да се случва от заседателната зала на Народното събрание и да няма алтернатива, на това, което се случва в страната. Вече има такава алтернатива и това сме ние от БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“, наблегна Борислав Гуцанов. 

Той подчерта, че промяната може и да не стане от веднъж, защото нещо, което е рушено 10 години, трудно може да се изгради за един месец, въпреки че във Франция се случило. „У нас процесите текат малко по-бавно, но със сигурност това е правилният път“, коментира той.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2024. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика