Гърците инвестират в по-големи имоти

В Гърция нараства търсенето на просторни жилища.

Всеки втори иска над 76 кв.м.

Дистанционната работа оказва влияние

Тенденцията повечето купувачи да се ориентират към просторни жилища набира скорост в Гърция, което започна да се отразява на пазара на имоти, пишат местните медии. В Гърция вече всеки втори купувач предпочита жилище с площ над 76 кв.м., показва национално проучване.

Разбира се, това не е особеност само за южната ни съседка, а тенденция в повечето държави по света. Увеличаването на броя на хората, работещи дистанционно, изцяло или няколко дни в седмицата, означава, че вече има ясна нужда от допълнителна стая или работно пространство.

Данни за извършените сделки с имоти в Гърция показват, че 27% от купувачите са предпочели жилища с площ от 76-100 кв.м. Освен това всеки пети купувач е избрал имот с площ от 101 кв.м. до 150 кв.м. Така общият дял на купувачите, които са придобили имот  с площ от 76 кв.м. нагоре е над 47% на сто. Тези предпочитания на купувачите оказват влияние на цените и най-много поскъпват просторните апартаменти и къщи. Но за цената на всяко конкретно жилище от съществено значение са локацията и състоянието на имота.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти