Гърция въвежда извънредна програма на вътрешния транспорт

Броят на маршрутите в пиковите часове се увеличава. От пътниците се изисква да спазват необходимите разстояния, за да не бъдат пренаселени.

Според инструкциите на Генералния секретариат за гражданска защита използването на маска в градския транспорт е задължително.

В случаите, когато пътниците са обслужват от автомати или билетни каси, се препоръчва използването на дебитни/кредитни карти.

Използването на асансьори е забранено, с изключение на хора с тежки проблеми с мобилността.

Припомняме, че в Гърция върнаха задължително носене на предпазни маски в затворени помещения, а глобата за нарушители е 150 евро.

Задължително е носенето на маска в магазините, държавни учреждения и банки. 

Светият синод на гръцката църква разпореди във всички храмове да се влиза само с маски.
Мерките са наложителни след анализ на епидемологичната обстановка в страната. За момента Гърция държи ниски нива на заразени.

Влизащите в Гърция чужденци трябва да представят задължително попълнен формуляр Passenger Locator Form с баркод за локализира на пътниците. Глобата на летищата заради липсващите формуляри е 500 евро.

На всички летища и пристанища наличието на формуляр и баркод е задължително. Тази система за влизане в Гърция е в сила до 31 август.

При преминаването на сухопътната граница - на граничния пункт "Промахон", е необходимо да се представи и отрицателен ПСР тест за пътуващите по несъществени причини. Разпореждането е сила до 4 август, но според запознати се очаква да бъде удължено до 31 август.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа