Гърция готви есенни оферти за туристите

Атина

Крит, Родос и Миконос най-популярни

Есенна ваканция с летен аромат обещава Гърция и тази година на туристите през месеците септември и октомври, които са предпочитани месеци тъй като температурите са по-ниски, курортите по-празни и е най-подходящото време за пълен релакс и спокойствие.

Според календара лятото може да приключва на 31 август, но есента и по-специално първите два месеца са мощен стимул за много туристи да започнат или продължат почивката си в прекрасните гръцки дестинации, разтоварени вече от високата интензивност на входящия летен туризъм. В същото време хотелските услуги се предлагат на изключително конкурентни цени, което е допълнителен стимул за ваканция през септември.

“Хотелските стаи варират между 50 и 80 евро. Напомням, че през цялата 2019 г. се предлагат поне 20% отстъпка от предлаганите стаи”, каза за “Труд” председателят на Националната федерация на хотелиерите на Гърция Григорий Тасиос. Островите Крит, Санторини, Родос и Миконос са начело в предпочитанията, според статистика от пътническия трафик на гръцките летища през септември 2018 г., независимо, че по тези курорти цените не падат и през есенните месеци. 7 дневни почивки стартират от 900 лв на човек нагоре, в зависимост от мястото и вида хотел или квартира.

На Йонийското крайбрежие за 7 нощувки със закуски и вечери, пакетите вървят около 610 лв. с организиран транспорт.

Българските туристи, които предпочитат полуостров Халкидики могат да намерят тридневни оферти на цена до 173 лв. с включена вечеря и собствен транспорт. За 7 нощи на Ситония със закуски и вечери цената е 375 лв.

Коментари

Задължително поле