Гърция и Volkswagen подписват днес емблематична инвестиция

Премиерата на Volkswagen ID в България впечатли гостите със своите ефектни изненади.

Меморандумът за сътрудничество между  Гърция и компанията "Фолксваген" (Volkswagen) ще бъде подписан днес в 10.00 ч в Астипалея.

Чрез телеконференция министър-председателят Кириакос Мицотакис и заместник-външният министър, отговарящ за икономическата дипломация Костас Франгоянис, който се занимаваше с въпроса от името на гръцкото правителство в продължение на няколко месеца и кметът на Астипалея Никос Коминеа ще разговарят с председателя на борда на Volkswagen AG, Херберт Дийс.

Въз основа на инвестиционната програма, която ще бъде обявена, Астипалея ще бъде трансформиран в автономен "зелен остров" с чиста енергия. В този контекст, както разкри зам.-министърът на туризма Манос Консолас, Volkswagen ще замени общинския парк (камиони, автобуси и т.н.) и ще инсталира редица зарядни станции на острова. Ще предостави щедра субсидия на местните жители, за да заменят с електрически, ако е възможно, всички превозни средства в Астипалея.

Инвестицията с подкрепата на гръцката държава, от една страна, ще функционира като голям тест, за дългосрочните политики, които Volkswagen Group се стреми да прилага в бъдеще. От друга страна, ще бъде тест за самата Гърция и прилагането на политиката за намаляване на замърсителите чрез чисти енергийни източници, което включва автомобилния парк. В действителност в тази част намерението на правителството е да подкрепи малката община, за да се справи с ключови екологични проблеми.

В 11:30 ч Кириакос Мицотакис ще отправи приветствие към 130-ата среща на външните министри на Съвета на Европа, която се провежда под гръцкото председателство в Атина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа