Гърция обвини „Файненшъл Таймс” в лъжи

Външното министерство на Гърция обвини в „клевета и лъжи” британския вестник „Файненшъл Таймс” и го обвини в „нарушаване на журналистическата етика” заради статия за министъра Никос Кодзиас. Това съобщи днес гръцкият „Катимерини”, позовавайки се на изявление на външнополитическото ведомство, пише БГНЕС.

„Статията съдържа безпрецедентни лъжи и дискредитира гръцкото правителство”, посочва се в него. Според гръцкото министерство твърденията на автора не съответстват на истината и не са подкрепени с никакви доказателства.

Публикацията във "Файненшъл Таймс" е посветена на иска, който външният министър Никос Кодзиас подава през 2010 г. срещу изданието „Атинс ревю ъф букк”. Тогава Кодзиас обвинява сайта в клевета и иска обезщетение за нанесени вреди. Гръцкият съд удовлетворява искането на политика като му е изплаща 22 000 евро и замразява всички активи на медията. Според автора на статията във FT, подобно решение на съда доказва, че правителството на Гърция възпрепятства независимостта на правосъдната система.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа