Гърция отпуска помощи за наем, българи могат да кандидатстват

600 милиона евро за отпускане на добавки за наем предвижда гръцкото правителство от 1 -ви януари 2019 г. На опашката могат да се наредят семейства с доход до 24 000 евро, които живеят в жилище под наем или изплащат жилищен заем за първо жилище. Сумата, която ще се отпуска, ще варира от 70 до 210 евро.

От добавката могат да се възползват всички гръцки граждани, както и чужденци, които живеят в страната, между които и много българи.

Според критериите за общият доход на семейството, според програмата за живеещите под наем, едночленно домакинство не може да надвишава сумата от 8.000 евро, увеличен с 4.000 евро за всеки допълнителен член на семейството. Общият доход не може да надхвърля 24.000 евро годишно, независимо от броя на членовете на семейството.

За живеещите в собствено първо жилище, за което изплащат заем общата данъчно облагаема стойност на недвижимото имущество не трябва да превишава общо сумата от 120.000 евро за едночленно домакинство, увеличена с 15.000 евро за всеки допълнителен член. Финалната сума предвидена от програмата е 180.000 евро.

Сумата, която ще се изплаща е 70 евро месечно за едночленно домакинство и за всеки допълнителен член надбавка от 35 евро месечно. За най-висока граница на жилищната надбавка се определят 210 евро месечно. След изтичане на 12 месеца от одобряване по програмата, правоимащият може да подаде отново молба за включване в програмата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа