Дават случая със загиналата в Шумен студентка на НСлС

Разследват причините за пожара в джип на задържания водач

МВР: Няма данни за палеж

"Синът ни е виновен, но не е убиец!", каза майката на шофьора

“Синът ни е виновен, но не е убиец“. Този емоционален пост написа във фейсбук майката на ученика, който с джип „Волво“ блъсна „Ситроен“ в Шумен и при катастрофата загина 22-годишната студентка Светомира. Майката на Жечко - Цветелина Кюркчиева, разкрива, че семейството й от години е много близко с това на жертвата и пусна снимка на сина си и Светомира като деца.

“Отредено било да се срещнат точно те двамата в този час, но с фатален край! Болката е безмерна! Ще живеем с този камък докато са отворени очите ни! Боли ни за Светка много повече отколкото за нашето дете! Синът ни е виновен! Но синът ни не е убиец! Моля, много моля, не съдете! Нека съдът прецени, и ако каже, ще го наречем така! Синът ни не е посягал към наркотиците никога! Никой не е застрахован в този живот! На всеки се случва да превишава разрешената скорост и да има мигове на невнимание на пътя! Особено, когато си млад! Ще си понесем отговорността! Не се съмнявайте в това! Но нека съдът да реши това!", написа Цветелина Кюркчиева.

Разследването за катастрофата може да отиде в Националната следствена служба. Както "Труд" писа, полевият тест за наркотици на шофьора Жечко Кюркчиев (18г.) беше положителен, но по-късно изследване на кръв и урина от лаборатория във Варна не показа наличие на наркотици. Ученикът беше пуснат под домашен арест от Окръжния съд в Шумен.

Междувременно стана ясно, че иззетият като веществено доказателство джип "Волво" е горял на паркинг на МВР. От пресцентъра на полицията в Шумен отказват всякаква информация заради забрана от наблюдаващия прокурор. В неделя и вътрешният министър Иван Демерджиев потвърди за забраната и призова прокуратурата да даде гласност, "защото, ако тя не обясни какви са обстоятелствата, аз ще бъда принуден да ги обясня на българското общество". По негова информация колата е изгоряла не вследствие на човешка намеса. Започнало е разследване за причините за пожара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право