Даниел Крейг е гей и наркоман

Актьорът се разпищоли във филма „Queer"

Отдалечавайки се от ролята на британския таен агент Джеймс Бонд, Даниел Крейг (56) пристигна на Международния филмов фестивал във Венеция с ролята на американец, който е хомосексуален и пристрастен към наркотиците във филма "Queer" на режисьора Лука Гуаданино.

Чаровният прелъстител Бонд, агент 007, го няма отдавна и Крейг се насочи към нова роля на пиян и разрошен герой, който се влюбва в по-млад мъж в Мексико през 50-те години на миналия век, а интимните сцени между двамата най-вероятно дълго време ще бъдат тема за разговори във филмовия свят. Но 56-годишният Крейг не се притеснява, че откровените сексуални сцени, в които участва, ще заемат първите страници на световните издания.

Гуаданино, който през 2017 г. привлече международно внимание и признание с друг гей филм "Призови ме с твоето име" каза, че се надява публиката да види нещо повече от секс в „Queer".

„Мисля, че Даниел е толкова красиво гол в този филм, що се отнася до душата му и че публиката ще го свърже с това, независимо колко разсъблечен е той на екрана“, каза италианският режисьор и добави, че отдавна е искал да работи с Крейг, когото срещнал преди 20 години. „Винаги сме си казвали, че в крайна сметка ще работим заедно и го направихме.“

За разлика от високобюджетните блокбъстъри, "Queer" е изцяло записан в студио в Рим. Героят на Крейг, Уилям Лий е писател, който бяга от Ню Орлиънс в Мексико Сити, за да се крие от наркотрафикантите. Докато се скита по баровете той среща млад студент (Дрю Старки) и животът му се променя коренно. Преди началото на снимките Крейг и Старки ходят на уроци по танци заедно, за да постигнат по-голяма интимност. „Това разчупи леда между нас“, сподели Крейг на пресконференция във Венеция.

Филмът е базиран на недовършен роман на американския писател Уилям С. Бъроуз, а финалът е дело на сценариста Джъстин Курицкс.

На въпрос по време на пресконференцията за възможността да има гей Джеймс Бонд в бъдещ филм, Крейг завъртя очи и предизвика смесени реакции в социалните медии. “Хора, нека да бъдем зрели за секунда”, отговори режисьорът Лука Гуаданино. “Няма начин да заобиколим факта, че никой никога няма да разбере какво желае Джеймс Бонд, точка", завърши режисьорът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес