Даниел Панов оглави учредителния комитет на Организацията за управление на Старопланински туристически район

Велико Търново бе домакин на поредна работна среща за основаването на Организация за управление на Старопланински туристически район. Кметът на старопрестолния град Даниел Панов бе избран за председател на учредителния комитет на бъдещата структура, а управителят на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ Борислав Йорданов бе упълномощен да я представлява. И двете номинации бяха гласувани с пълно мнозинство.

В работната среща участваха представители на десет общини – Велико Търново, Горна Оряховица, Елена, Златарица, Ловеч, Антоново, Троян, Априлци, Вършец и Дряново. Присъстваха също областните управители на Велико Търново и Ловеч проф. Любомира Попова и Георги Терзийски, както и членове на две туристически дружества.

Даниел Панов приветства участниците и посочи, че бъдещата организация разширява възможностите на институции, неправителствени организации и бизнес да работят в партньорство за още по-богат туристически продукт, рекламата и маркетинга му.

Концепцията за туристическото райониране, създадена от Министерството на туризма, предвижда Велико Търново да бъде център на Старопланинския район.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони