На 22 август 2019 да почерпят

Плоскост от новострояща се сграда падна и удари човек в столицата

Брекзит без сделка е все по-вероятен Меркел против преразглеждане на споразумението

Повдигнаха обвинения на мъжа, който откърти ограничителите по ул. „Граф Игнатиев“

Адските жеги ни връхлитат по-често Данните на програмата на ЕС “Коперник” показват трайно затопляне

Путин: Русия ще разработва ракети със среден и малък обсег

Левицата в Италия иска да прави правителство Президентът започна консултации след оставката на премиера

Огън по глиганите изкомандва министър Танева Ще има норма за отстрел, миграцията пречи на преброяването

Борис Джонсън и Ангела Меркел обсъждат сделката за Брекзит

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 22 август 2019

Електронен отчет на ваксините поискаха лекари Джипитата не са съгласни с предложението да отпаднат някои приеми

НАП сами не си защитили данните от хакери

Владимир Путин: Русия иска да възстанови отношенията си с ЕС

65% от хората у нас резервират онлайн ваканцията си Последни сме по показателя в ЕС

Фабрини моли ЦСКА да го пусне

Данъчните складове като „Биг Брадър” Искат камерите да работят и когато няма ток

Не ясно с какво изискването за видео заснемане на стационарен, свързан с тръба и пломбиран уред, постоянно включен към онлайн системата на “Агенция Митници”, ще помогне за повишаване на сигурността.

Част от текстовете са неясни

В данъчните складове ще трябва да има повече камери от “Биг Брадър”, според предложените от Министерството на финансите промени в Закона за акцизите и данъчните складове. Данъчен склад с 35 разходомера за гориво, 1 кантар, с 4 входно-изходни точки (портала) и с 1 жп изход, ще трябва изпълнявайки предложеното изменение на закона да инсталира поне 90 камери за видеозаснемане. Това пише в становище на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) по подготвените промени в закона.

Според асоциацията не ясно с какво изискването за видео заснемане на стационарен, свързан с тръба и пломбиран уред, постоянно включен към онлайн системата на “Агенция Митници”, ще помогне за повишаване на сигурността на системата.

Това са само част от мотивите, с които от БПГА и от БСК искат преразглеждане на предлаганите промени. От БСК посочват, че промените засягат изключително широк от компании, използващи етилов алкохол и производители и търговци на широк клас енергийни продукти, като предприятия от индустрията за растителни масла, козметичната и фармацевтичната промишленост, производството на бои и лакове и др.

От БПГА поставят въпроса как трябва да се тълкува предложението камерите да разпознават регистрационните номера на камионите: чисто визуално след преглед на записа или с внедряване на система за оптическо разпознаване и разчитане на регистрационни табели и тяхната последваща обработка. Разликата в двете методики е голяма, като във втория случай се изисква допълнително оборудване (завишават се изискванията към камерите) и се ангажира допълнително квалифициран персонал.
При спиране на тока, оборудването на компаниите и целият производствен процес спират. В същото време се изисква камерите да работят дори в предприятието да няма ток 24 часа.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.