Данъчното във Варна продава 72 породисти кучета

Четириногите бяха иззети от нелегален развъдник след акция на полиция и прокуратура

За първи път в историята си НАП-Варна ще обяви публична продажба на кучета. 72 четириноги ще бъдат предложени на търг чрез наддаване, за да си намерят нови стопани.

Това съобщи териториалният директор на приходната агенция Милена Колева. "Продавали сме, имоти, коли, лодки, яхти и кораби,коне, но кучета досега-не", каза данъчната шефка. Очаква се публичната продажба да се проведе през март и за това все още не са определени тръжните цени на кучетата. Сред тях има различни породи-питбули, немски овчарки, акита, пудели, чихуахуа, йоркширски териер и др.

Кучетата бяха иззети в полза на държавата във връзка с наказателно дело срещу техния собственик за незаконна търговия и трафик с тях. Нелегалният кучкарник край село Звездица беше разбит миналия месец май от органите на реда със съдействието на евродепутата Емил Радев, който е инициатор за създаване на зоополиция у нас. Собственикът на кучкарника се разследва и за данъчни измами в особено големи размери, обявиха след акцията от прокуратурата.

Измъчваните и болни кучета от развъдника са били лекувани от специалисти, обезпаразитени и вече са с чипове и паспорти.В началото на януари са били предадени на НАП от Агенцията по безопасност на храните, която се е грижила за тях. Разходите ще бъдат приспаднати от цената, на която четириногите ще бъдат изтъргувани.

Коментари

Задължително поле