България U20 срещу Русия на четвъртфиналите в Португалия

Бившият вътрешен министър Валентин Радев ще ръководи етичната комисия на ГЕРБ

Иде драма с паспорти и лични карти до 2021 г. Изтича валидността на над 4 милиона документи в следващите 2 години

В Словакия песимисти: „Левски“ е по-богат и по-опитен

Потвърдиха два случая на африканска чума по прасетата и в Търговищко Болестта е установена в семейно стопанство и на територията на ловно

Облагане при настаняване чрез платформата Airbnb

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 юли 2019

Спират пенсията в Турция, ако не обявиш, че си жив Българите подават декларация два пъти годишно

Борис Джонсън събрал 200 хиляди паунда под формата на дарения за кампанията му Общата сума през последната година е достигнала 702 хил. британски лири

Цветан Цветанов останал само с кредити след покупката на новия апартамент Премиерът и президентът трупат спестявания от заплати, семейството на Нинова си купило японска кола

Джошуа плаши със съд Руис

Председателят на „Боец” нападнал журналисти Човек на Цветан Василев ранил екип на телевизия

Приложение ни казва къде има ремонти Апликацията съобщава за катастрофи и спирания на вода или парно

Пускат армията в борбата с чумата Затягат контрола по границите

Наркобаронът Ел Чапо получи доживотен затвор

“Да, България” – рядък политически таратор

Хомосексуални бракове, агресия срещу Русия, партийни хамелеони, лобисти на чужди и корпоративни интереси лъхат от листите за депутати на партията

Претенциите на хибридната коалиция “Да, България” за уникалност на листите им от кандидати за народни представители далеч не се оправдаха. Тъкмо обратното – форсмажорната колаборация между партията на Зелените и партия ДЕОС, заради (авто)жалбите срещу регистрацията на “Да, България” пред зависимия Софийски градски съд, потвърждава пълната кадрова немощ на шумно рекламирания и натрапван лабораторно инженерстван политически проект.

От имената в листите на “Да, България” става видно, че там преобладават привърженици на легализирането на хомосексуалните бракове, на воденето на политика на агресия срещу Русия, партийни хамелеони, както и лобисти на чужди и корпоративни интереси.

Дългогодишният представител на България в Организацията на обединените нации Стефан Тафров несъмнено ще бъде запомнен с подмолната си работа срещу най-големия шанс и същевременно провал в най-новата история на българската външна политика – кандидатурата на страната за генерален секретар на ООН. Още докато пребиваваше в Ню Йорк, бе публично известно, че Тафров прави всичко възможно, за да саботира кандидатурата на генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова и да лобира в полза на позорно провалилата се Кристалина Георгиева, принудила се по-късно да абдикира и от поста вицепрезидент на Европейската комисия.

Издигането на Тафров за водач на кандидатдепутатската листа на “Да, България” в 24-ти МИР в София може да се разглежда като известна компенсация към бившия дипломат в ООН от страна на кукловода на хибридната коалиция – олигарха Иво Прокопиев, който години наред гледаше на Георгиева като на персоналния си еврокомисар в Брюксел.

Наред с това Тафров перфектно се вписва в единствената донякъде избистрена политическа цел на “Да, България”, отвъд ликвидирането на независимостта на прокуратурата – легализирането на хомосексуалните бракове, което е приоритет №1 на мандатоносителите от ДЕОС. Дипломати от кариерата с години споделят скандални подробности за рандевута в рамките на мандатите на Тафров като посланик в няколко европейски столици.

За разрешаването на гей бракове, освен членовете на ДЕОС, със сигурност ще се обяви и друг кандидат за депутат на “Да, България” – Емил Джасим, известен с арогантното си отношение към патриотични инициативи и лобист за отпадане на основни исторически и литературни произведения от учебните програми.

Ако кандидатите за депутати Тафров и Джасим парадират със своята “изтънченост”, то водачът на листата на “Да, България” в Бургас е известен с агресивното си отношение към Русия. Става въпрос за бившия служебен министър на отбраната Велизар Шаламанов. През 2014 г. Шаламанов настояваше в стратегически документ за националната сигурност да се посочи, че Русия представлява пряка заплаха за България. Стигна се дотам, че тогавашният служебен премиер Георги Близнашки трябваше лично да се намеси, за да се редактира съдържанието на отбранителната стратегия “Визия: България 2020”. Шаламанов е бивш заместник-министър на отбраната по времето на Иван Костов. Бившият разузнавач и журналист Стефан Солаков твърди, че Шаламанов се разделя с поста в изпълнителната власт, защото е станало ясно, че лобира за закупуването на определена марка американска военна техника за армията.

Самото поставяне на Шаламанов за водач на листата на коалицията на Иво Прокопиев именно в Бургас не е насочено единствено срещу Русия, но е провокация и срещу българския бизнес в региона. Известен факт е, че хиляди руски граждани са собственици на недвижими имоти по Българското Черноморие, а българският туристически бранш продължава да разчита на интерес именно от руски туристи и за предстоящия летен сезон. За разлика от Шаламанов, който две десетилетия се прехранва с хонорари от чужди институти и фондации, а сега е парашутиран в Бургаско, за да води пропагандна кампания срещу руските туристи и собствеността им у нас, стотици хиляди жители на региона разчитат именно на доброто съжителство и постъпленията от чуждите граждани.

Присъствието на емблематичните “екотерористи” Борислав Сандов, Тома Белев и Александър Дунчев като водачи или втори в листите на “Да, България” е пореден пример за пагубната роля, която т.нар. природозащитни организации имат спрямо българския икономически интерес. Пипалата на “Зеления октопод” напират да станат депутати не за първи път, активно подкрепяни от медийните бухалки на олигарсите от кръга “Капитал”.

Сандов, Белев и Дунчев обаче се кандидатират далеч от Кресненското дефиле и Банско. Заради рекета на “Зеления октопод” срещу строителството на финалния участък от АМ “Струма” и разширяването на ски пистите в Банско десетки невинни продължават да загиват при тежки катастрофи по натоварения участък в Кресна, а хиляди туристи съжаляват, че прекарват ваканцията си в България, след като прекарат часове по опашките на ски лифта на курорта.

Водачеството на листите от страна на Христо Иванов, Антоанета Цонева, Иво Мирчев дори не се нуждае от коментар, защото тяхната зависимост от олигархичния кукловод на “Да, България” Иво Прокопиев е достатъчно известна. Друг такъв е водачът на листата в Хасково – новият председател на партията на Зелените Владислав Панев, известен като Владо Компенсаторката, бивш служител на Прокопиев в поръчковия седмичник “Капитал”.

Христо Иванов пък е инсталирал в родния град на Прокопиев – Разград, личната си секретарка Надежда Йорданова, която преди години е била обект на разследване от европейската служба за борба с измамите ОЛАФ. Йорданова е била началник на кабинета на Иванов, докато е министър на правосъдието, което поставя под съмнение и нейната компетентност с оглед на административния хаос, заварен в края на 2015 г. в МП от доскорошната министърка Екатерина Захариева.

В пълен разрез с твърденията, че хибридната коалиция между Зелените и ДЕОС се е случила, за да има нови лица в политиката, като водачи на листи са сложени партийни хамелеони, с което рухва и митът, че “Да, България” е с нещо по-различна от листите на т.нар. партии на статуквото. Ето и част от примерите – водачът на листата на “Да, България” във Велико Търново Дончо Бораджиев съвсем доскоро се е подвизавал в партия “Глас народен” на Светльо Витков. На местните избори през 2015 г. Бораджиев дори подкрепя кандидата за кмет на старата столица от ГЕРБ Даниел Панов. Някогашен седесар води листата в Русе, а в Кърджали листата се води от Пламен Даракчиев, който, след като беше синдикалист, седесар, десебист, за кратко се подвизаваше в Столичния инспекторат, а последните години активно помагаше на одиозния бивш военен министър Николай Ненчев в гафовете и далаверите в Министерството на отбраната.
Листите на “Да, България” разкриват и друг нелицеприятен факт за марионетките на Иво Прокопиев. Окончателно рухва дълго лансираното твърдение, че кандидатите за депутати са избирани от симпатизанти и активисти по места. Нищо подобно – листите на кандидатите за депутати очевидно показват, че номинациите са инженерствани задкулисно, като последната дума е била на Прокопиев и марионетките му Христо Иванов и Антоанета Цонева. Това донякъде е разбираемо и защото “Да, България” разчита на гласовете на работещи във фирми от олигархичния кръг “Капитал” и на ангажирани в мрежите на “грантово” зависимите неправителствени организации.

Листите за кандидат-депутати на “Да, България” по същество нямат значение за състава на следващия парламент, защото така или иначе шансовете да преминат дори 1% са минимални. Полезното е, че подредбата, направена от Прокопиев, Иванов и Цонева, показва както тоталната липса на подготвени кадри в хибридния политически проект, а най-вече как всичко е подчинено на болни амбиции за власт, които движат наследниците на “агнешките главички”.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (21)

 1. Що па таратор? Помийна яма е по-точно.

 2. Дори и да минат единият процент,няма да получат субсидия защото са коалиция.Само партиите,които се явяват сами я получават.

 3. Пеефските медии толкова много помия избълваха срещу Да България, че се убеждавам все повече да взема тоя път да гласувам за разнообразие и да им пообъркам сметките ☺

  1. Да им объркаме сметките. Труд – пожълтяхте! И ще пожълтявате още

 4. Партиите около кръга Капитал и подвласни на Ваньо сливенския циганин са сбирщина от най-долна измет. Без значение как се наричат, РБ, ДСБ или Да, България.

 5. „легализирането на хомосексуалните бракове, което е приоритет №1 на мандатоносителите от ДЕОС.“ Тези в посочената организация сигурно са хомо- или транс-.

 6. И аз, и доста хора около мен се замисляме също да пообъркаме нечии сметки. Омръзнаха ни физиономиите на Нинова, Борисов, сега пък фъфлещия Карадайъ, еле пък Пеевски!!! Не сме стадо и рая!!!

 7. те верно, че всички са зле, ама пък тия са върха. толкова тъпотия на едно място наистина рядко се събира. ще им гледаме сеира и дано бързо се провалят

 8. Тази и други като тази статийки са пример за хибридната война, и информационното затъмнение на кремълъ..

  жълтоо жълто.. чак на гащите им се е отеблязало

 9. Много ме кефят комедийните простотии, които бълват медиите му. Копират една статия от колегите си псевдожурналисти на хонорар от Пеевски, доукрасяват я с още повече глупости и готово 😀

 10. Гледам, че по-читавите лека полека почнаха да дават заден…Голяма сбирщина!

 11. Харно е хорото, ще го поводят още малко, пък ще се пуснат……….

 12. какъв таратор, това си е цял компот. Начи от началото като почнат да се осират, отпиши ги от схемата

 13. Кощунство е да се нарича така журнаслист ползващ свободно истински български думи като: „лабораторно инженерстван проект“, „форсмажорната колаборация“ и т.н. Интелектуалец си е Петьо! Но защо пише толкова за Да-то като пророкува: „шансовете да преминат дори 1% са минимални“???

 14. Кефи ме как вадят от 10 кладенеца вода, само да окалят Да, България. Определено ще гласувам за тях.

 15. Някой да беше застанал с името си под този пасквил.Такъв буламач отдавна не бях чел.Мислех си за кой да гласувам но, като чета това нещо вече съм убеден .

 16. Нека някой да ми коже, какви десни са от Да България.Христо Иванов е от комнистическа съветска фамилия.Сестра му от ДС.С отнети адвокатски права стана правосъден министър..Кристиян Таков,от фамилия на Политбюро.Е само токива ли ще ни рроменят?Антоанета Цонева храненица на Америка за България.Фамилия Малееви най далавепаджиъската замяна в София.Били компромати?Кое не е вярно от това?Вместо да се скрият по цял ден ги слушам да говорят за морал. И за копок Р.окопиев.Ебаси гнусотията.

 17. Петьо Блъсков като дърто ченге е специалист по темата да изкара някого гей. Още докато неговите колеги от ДС източваха 46-те фалирали банки, му заделяха някой лев да изкарва за п***си критици като Филип Димитров, Николай Колев-Босия и Едвин Сугарев. Да каже накрая народът „Бе верно хипернифлация, верно заминаха спестявания и влогове, но поне не са педали на власт“!

 18. ДНЕС СРЕЩНАХ НА УЛИЦАТА БИВШИЯ МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО ХРИСТО ИВАНОВ .ГЛЕДКАТА БЕШЕ УЖАСЯВАЩА -СРЕЩУ МЕН СЕ ДВИЖЕШЕ МРАЧЕН И ЗАПУСНАТ МЪЖ ,СЪС ВИД НА БЕЗДОМНИК И КРАЙНО НЕЧИСТОПЛЪТЕН -ПРОСТО ЕДНА КАРИКАТУРА И ОБИДА ЗА ЮРИСТИТЕ , ПОЛИТИЦИТЕ И НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРИ .

 19. ВФС – нормален българин?
  ВФС – нормален клеветник!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.