Да вкараш от психиатрията

Лий Грифитс вкара гол за "Селтик" директно от... психиатрията. 28-годишният нападател се разписа при успеха над естонския "Номме Кали" за гръмкото 5:0 в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Направи го по феноменален начин от свободен удар. Топката бе разположена на 30 метра, а Грифитс я завъртя в лявата скоба на естонците. Таранът се затича към публиката на "детелините", за да изрази бурно своята радост, след което се разрида. Причината бе, че до скоро играчът бе в психиатрия, а двубоят бе първи за него сред титулярите от 7 месеца.

"Думите не могат да опишат колко добро е чувството, когато топката се оплете в мрежата - каза след двубоя Грифитс. - Децата ми гледаха мача по телевизията, а мои приятели имаше на трибуните. Просълзих се...".

Нападателят не бе вкарвал гол от 24 ноември миналата година. През декември пък тогавашният мениджър на "Селтик" Брендън Роджърс обяви, че Грифитс няма да е част от отбора, защото има "проблеми за решаване".

"И това ще продължи с месеца - каза тогава наставникът. - Ще му дадем цялата професионална помощ, от която се нуждае. Той е страхотен човек, но има демони, с които да се пребори".

Грифитс имаше влечение към хазарта. Толкова бе пристрастен, че залагаше на всевъзможни спортове - от гонки с кучета до конни състезания.

"Толкова много труд положих, за да се върна отново - добави нападателят на "Селтик". - Персоналът, който ми помагаше да се справя с трудната ситуация, заслужава моите благодарности. Клубът, треньорът и съотборниците ми бяха зад мен през цялото това време. Кой знае къде щях да бъда, ако не бе Роджърс. Мислех, че повече няма да играя футбол, но се радвам, че сбърках, надявам се за последно".

Снимка: Twitter

Коментари

Задължително поле