Да заченеш в машинен грях

Снимка: БУЛФОТО

Това се очакваше. На много места в страната машините за гласуване буквално изпушиха. Нещо за което предупреждаваха експерти, още докато се дискутираше да харчим ли още милиони и да купуваме скъпите машинки, които уж не можело да се манипулират.

С риск да бъдем обвинени, че не сме истински българи, нека си го кажем ясно - машините сами по себе си не бъркат, но нали софтуерът е дело на сочените за едни от най-добрите програмисти - българите. Дано не сме прави, но неприятните съвпадения за отказ на техниката в няколко града, само потвърждават, че работата с тях бе зачената в грях от самото начало. Защо са ни машини, чиито резултати така или иначе пак се въвеждат ръчно в изборните протоколи. И какво има още да видим като почнат поправките и задраскванията в книжата - тъй че никой да не може нищо да разбере...

И не на последно място - след като все пак машините за гласуване бяха обявени за равнопоставени с традиционното пускане на бюлетина в урната, а те се счупят, може ли някой да поиска изборите да не бъдат признати. Че има далавера, има, хайде да видим кой пръв ще я хване и разнищи. Не очаквайте това да е ЦИК, разбира се... Скандалът тепърва ще набъбва.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари