Да, Топлофикация наистина пари не връща

Снимка: Булфото
Няма основания за преразглеждане на пределните цени на топлинната енергия, заяви председателят на КЕВР Иван Иванов.

Към момента не са налице данни и обстоятелства, които да обуславят необходимост от преразглеждане на пределните цени на топлинната енергия, съответно на преференциалните цени на електрическата енергия, произведена от централи с комбинирано производство на електрическа и топлинна енергия, утвърдени за регулаторния период 01. 07. 2020 г. - 30. 06. 2021 г. Това заявява председателят на КЕВР Иван Иванов в отговор до омбудсмана Диана Ковачева.

"Топлофикация пари не връща” , написа онзи ден “Труд”. Вероятно като са го прочели, комисарите от КЕВР са решили да се съобразят със заглавието във вестника. Едва ли можехме да очакваме някаква по-различна реакция. Нека да направим уговорката, че становището от вторник на КЕВР не засяга евентуалното надписване на ноемврийските сметки за парно, от които пропищяха хиляди потребители. И които тепърва ще се проверяват от прокуратурата и от същата КЕВР.

Не се сещаме някъде другаде по света сметките за топло да предизвикват скандали. Както и едва ли някъде съществуват по-неразбираеми фактури за изразходваната енергия.

Оправдание винаги може да се намери - дружеството е затънало в дългове, цената на природния газ се повишила “само” с 12 процента, а не с 15, температурите били с 3 градуса по-ниски отколкото преди година... Оправдания обаче къща не хранят и не топлят!

Коментари

Задължително поле