Френската полиция не е задържала издирван джихадист, планирал атаки в България и Париж Името и външният вид на арестувания са различни от тези на търсения терорист

100-тният тото милионер разбрал за печалбата с 4 дни закъснение От 25 години играел със система при големи джакпоти

Полицаи се обясняват защо обгазиха колеги Вятърът духал от неправилна страна

Нинова: Като лидер на ПЕС, Станишев трудно ще може да защитава националните интереси в Европарламента

Музата на Мария Грация Кюри е дъщеря й

Банките събраха от такси 1,25 млрд. лв. Печалбата на трезорите достигна рекорден размер

Дават повече отпуски и бонуси на варненските учители

Националите: Слушаме Хубчев и бием в квалификациите

Протестиращи студенти блокираха движението в центъра на Белград и сградата на полицията

Стрелецът от Утрехт бил фокусиран върху определен човек

Пожар затруднява движението по пътя София – Варна Горят на сухи треви, храсти и дървета близо до пътното платно

Полицията не вижда гаф при инцидента с лютивия спрей

10 пожара регистрирани на територията на ЮЗДП само за ден

Путин: Русия ще свали ответните санкции, ако ЕС отмени ограниченията в областта на селското стопанство

Арестуваха 16-годишен криминално проявен, отмъкнал телефона на жена на столична спирка Младежът е извършител на още две идентични посегателства в София

Два милиона са паричните трансфери към България от работещите зад граница Какво ще се случи след Брекзит

Не случайно един от основните въпроси, който се задава в интернет напоследък, идва от работещите нашенци в Англия. Какво ще се случи с всички гастарбайтери, много от които на постоянен договор, след Brexit. За съжаление все още дори Европейската комисия не може да даде точен отговор. Мнозина европейски експерти са на мнение, че законите във Великобритания защитават трудещите се, но същите, ще трябва да пуснат молба за временно или постоянно пребиваване, както и при нужда да предоставят необходимите документи за квалификация, защото не е сигурно дали европейските стандарти за професионална степен ще се приемат от Англия след Brexit или не.
Друг често срещан въпрос е, дали традиционните методи за получаване на пари от чужбина (валутни трансфери и банкови преводи) ще продължат да съществуват в сегашния си вид и дали таксите за тези услуги няма да се вдигнат значително. Статистиката показва, че почти 2 милиона са паричните трансфери на година в България. Това се оказва е основният начин, чрез който семействата на работещите в чужбина получават пари от работещите в чужбина. Най-много са чуждестранните преводи правени от българи, работещи в Италия, Гърция, Германия и Великобритания, като най-често сумите, които се изпращат са между 100 и 1000 лева.
Според данни на EURES (European Employment Services), най-често работна ръка се търси от Германия, Испания и Холандия, като преобладават предложения за строителната индустрия и за обслужващ персонал, а във Великобритания и САЩ се намират двете най-големи български диаспори. По-притеснителното е, че все повече български семейства са зависими от доходите на живеещите в тези две държави. Германия от друга страна е сред най-благоприятните страни започване на работа за българите, тъй като те нямат нужда от разрешение за работа, за да могат да упражняват заетост по трудов договор.
За да привлече внимание върху притесненията и липсата на отговори за бъдещето на българите работещи в други държави, от Tavex предлагат възможност, която има за цел да повиши общественото внимание към гастарбайтърите, награждавайки ги всеки месец!
От Tavex дават чрез томбола награда всеки месец, в размер на до 5000 лева, на всеки, който е направил или получил превод чрез Western Union в офисите им.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.