В Банско отчитат промяна в профила на туристите от Великобритания

Учениците в Бургаско излизат във грипна ваканция от понеделник От утре в цялата област е обявена епидемия

Нетаняху: Иран крие информация за катастрофата на украинския самолет близо до Техеран

Митничари от ГКПП-Кулата намериха 23 000 евро скрити в тайник на лек автомобил

Борисов към феновете на „Левски“: Ако искате да го има този футболен клуб, във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са си при вас

Двама руски дипломати са обвинени за изнасяне на държавни тайни от България

Откриха трима нелегални имигранти, скрити в тайник на автобус на „Капитан Андреево“

Юсейн Болт ще става баща

Премиерът се срещна с министъра на външните работи на Кипър

Обявяват грипна ваканция в пет община на Пиринско

42-годишна жена е задържана заради фалшивия сигнал за бомба в Благоевград

Учени с пробив в генетиката: Скоро ще ядем, но без да дебелеем

Издебнаха и арестуваха беглеца от полицията в Разград Мъжът се измъкнал по време на разпит и бил на свобода 9 дни

Започна срещата на премиера Борисов с представители на фенклубовете на „Левски“

Карадайъ: Убедени сме във вредата, която управляващото мнозинство нанася на демокрацията и българина

Два милиона са паричните трансфери към България от работещите зад граница Какво ще се случи след Брекзит

Не случайно един от основните въпроси, който се задава в интернет напоследък, идва от работещите нашенци в Англия. Какво ще се случи с всички гастарбайтери, много от които на постоянен договор, след Brexit. За съжаление все още дори Европейската комисия не може да даде точен отговор. Мнозина европейски експерти са на мнение, че законите във Великобритания защитават трудещите се, но същите, ще трябва да пуснат молба за временно или постоянно пребиваване, както и при нужда да предоставят необходимите документи за квалификация, защото не е сигурно дали европейските стандарти за професионална степен ще се приемат от Англия след Brexit или не.
Друг често срещан въпрос е, дали традиционните методи за получаване на пари от чужбина (валутни трансфери и банкови преводи) ще продължат да съществуват в сегашния си вид и дали таксите за тези услуги няма да се вдигнат значително. Статистиката показва, че почти 2 милиона са паричните трансфери на година в България. Това се оказва е основният начин, чрез който семействата на работещите в чужбина получават пари от работещите в чужбина. Най-много са чуждестранните преводи правени от българи, работещи в Италия, Гърция, Германия и Великобритания, като най-често сумите, които се изпращат са между 100 и 1000 лева.
Според данни на EURES (European Employment Services), най-често работна ръка се търси от Германия, Испания и Холандия, като преобладават предложения за строителната индустрия и за обслужващ персонал, а във Великобритания и САЩ се намират двете най-големи български диаспори. По-притеснителното е, че все повече български семейства са зависими от доходите на живеещите в тези две държави. Германия от друга страна е сред най-благоприятните страни започване на работа за българите, тъй като те нямат нужда от разрешение за работа, за да могат да упражняват заетост по трудов договор.
За да привлече внимание върху притесненията и липсата на отговори за бъдещето на българите работещи в други държави, от Tavex предлагат възможност, която има за цел да повиши общественото внимание към гастарбайтърите, награждавайки ги всеки месец!
От Tavex дават чрез томбола награда всеки месец, в размер на до 5000 лева, на всеки, който е направил или получил превод чрез Western Union в офисите им.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. НАЧИНЪТ – НАЧИН: СЪБИРАМЕ 2 МИЛИОНА ЛЕВА, И ОЩЕ В СМЕТКИ И ЧРЕЗ СМС И ПЕЙПАЛ И ДРУГИ. ЗА ДА ПЛАЩАМЕ НА 200 ЧОВЕКА В БРЮКСЕЛ, КОИТО ЩЕ БИЯТ ТЕНДЖЕРИ И БЛОКИРАТ ЕВРОПАРЛАМЕНТЪТ И ДВИЖЕНИЕТО НА ЕВРОДЕПУТАТАТИТЕ. И ДА ИСКАТ И ВИКАТ: 100 ЕВРО СОЦИАЛНА ПОМОЩ ЗА БЪЛГАРИ С ДОХОД ПОД 40% ОТ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА. 200 ЕВРО МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ! 600 ЕВРО МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА! 20 БЕЗПЛАТНИ БОЛНИЦИ С БЮДЖЕТ 100 МИЛИОНА ЕВРО ВСЯКА. (бюджетът на тези болници се разделя на 5 части, 20 милиона за заплати, за 50 медици, 50 тесни специалисти по техниката, лаборанти и др., и 100 друг персонал, 20 милиона за техника, 20 милн. за поддръжка и експлоатация на техниката, 20 милн. за лекарства, купени на едро и изгодно, 20 милн. за комфорт, чистота, храна, топлина, климатизация, и вс. др., за персоналът и пациентите, за всички, и като разход работна ръка – труд, извън заплатата.,) Всеки микрорайон и село, да имат собствена линейка, шофьор за нея и парамедик, обслужващ и с помощ на мотоциклет. Това с пари на общините. Държавните безплатни болници да имат само по 5 линейки, малък самолет и компактен въртолет линейка. Безплатен транспорт от микрорайонът и селата, до най близката безплатна болница, безплатен веднъж седмично.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.