Два руски кораба следят американския разрушител "Рос" в Черно море

Американският разрушител „Рос“, който влезе в Черно море, е бил следен внимателно от руския флот. Два кораба  веднага са зачислени на американския "гост“ - корвета „Василий Биков“ и разузнавателният кораб „Иван Хурс“, пише “Взгляд“.

Руското командване предупреди, че непрекъснато наблюдава разрушителя на военноморските сили на САЩ след навлизането му в Черно море.

"Определените сили и активи на Черноморския флот извършват непрекъснат мониторинг на разрушителя на американския флот "Рос", който влезе в Черно море на 14 април 2019 г.", съобщава Министерството на отбраната.

Корабът на американския флот също е "взет под постоянно наблюдение от бреговите радиотехнически средства на флота".

Патрулният кораб "Василий Биков" и разузнавателният кораб "Иван Хурс" следят действията на американския военен кораб директно, добавиха от руското отбранително министерство.

„Като се има предвид това, което се случва в Украйна и Грузия, корабите на НАТО вече не могат да бъдат считани за мирни”, каза адмирал Игор Касатонов, водещ анализатор на групата съветници от Черноморския флот на началника на Генералния щаб пред вестника. "Затова е установен строг мониторинг, както чрез радиотехнически средства, така и чрез радиопроследяване, както и визуално."

Коментари

Задължително поле