Две от боксьорките с дебют в нови категории на Евро 2019

Две от боксьорките ни ще дебютират в нови категории, които са олимпийски, на европейското в Мадрид от 24 август. Мелис Йонузова ще качи на 69 кг, а Деница Елисеева – на 64. България ще бъде с общо 6 състезателки, като в тима е и най-тутулуваната – Станимира Петрова (57), №1 в света, а миналия месец стана и шампионка на европейските олимпийски игри в Минск.

Аз съм постоянно на състезание или тренировки, не съм излизала от форма – заяви асеновградчанката. - Излизам и давам всичко от себе си.

А старши треньорът Фикрет Ереджебов обяви, че очаква поне един златен медал.

Останалите момичета в тима са Еми-Мари Тодорова (48), Габриела Димитрова (51) и Златислава Чуканова (54).

Надпреварата ще е първа генерална репетиция за олимпийските квалификации догодина. А в началото на октомври е световното в Русия.

Същевременно трикратната еврошампионка за девойки Еми-Мари Тодорова изрази несъгласие с не включването на нейния треньор и баща Веселин Тодоров в треньорския щаб за първенството. Националката ще направи дебют при жените в Испания.

„И аз на европейските игри бях без личния си треньор Петър Лесов, а със селекционера Фикрет Ереджебов, такъв е принципът“, отвърна Станимира Петрова.

Коментари

Задължително поле