BMW X5 – и по-красив, и по-умен, и по-проходим

Каракачанов: Корупция няма, армията не може да стои гладна "Чашата ми преля за Македония", призна вицепремиерът

Прокурор: Самоубийство е основната версия за смъртта на шефа на КАТ-Казанлък

Валентин Касабов: Манипулация принуди Валери Симеонов да подаде оставка

В Симитли видяха на живо Купата на шампионите, притежание на Реал Мадрид

Спасеният в Пирин младеж: Усетих, че не мога да продължа

Защо Нова година е като тъщата?

ЕК покани Русия и Украйна на преговори за газа

Донецка народна република приведе аемията си в пълна бойна готовност

Валежите продължават и днес

400 оръдия осигуряват ски сезона в Банско Електромобили ще могат да зареждат на две екологични станции

Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Двойки опитаха да кръстят бебетата си Хитлер, Зеле и НЛО

В интернет се появиха шаржове с деца, учудени от имената, които родителите им са избрали

Семейство нарече наследника си Спирка на автобус номер 16

Въображението на родителите, когато дават имена на бебетата си, е толкова голямо, че в някои страни бива ограничавано от закона. Наложило се е съдът в Малайзия да забрани на семейство да кръсти детето си Миризлива глава, а на други да обясни, че не е редно продължителят на рода им да се казва Гърбица, Ненормален или Полово сношение.

Любители на рока решили да кръстят дъщеря си Металика, но шведски съд не им позволил това. Властите забранили и на две други двойки с въображение да сдобият децата си с имената Алах и Google. Пресечено е и майчинското влечение към името IKEA .

В Португалия е съвсем нормално да кръстите детето си Мерцедес, но ако наследникът се казва НЛО, вече е проблем. Не е ОК и ако изберете името ОК. Японски съд пък вразумил баща, тръгнал да вписва в акта за раждане срещу името на детето си – Дявол. Датски съд забранил на двойка да нарече сина си Анус, но разрешил на друга да казва на новороденото си Маймуна. Властите в Нова Зеландия не дали на родители да кръстят детето си Чипс и Секси плод, но пък вече има бебе от тази страна, което се казва Спирка на автобус номер 16. Германски съдилища отказали на двойки да нарекат наследниците си Осама бин Ладен, Зеле и Адолф Хитлер.

Странно защо ли, властите в Швеция не приели името  Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116. Там не може човек да се сдобие и с името Супермен. Ако сте в Мексико, вече няма шанс да ви напишат в паспорта като Рамбо, Батман или Фейсбук, а в Китай не дали на двойка да кръсти детето си @.

23-2
Майка се развихря в избора на име за отрочето си

Странните имена в САЩ не са нищо ново. Преброяванията от 18-и и 19-и век разкриват, че някой се е казвал Епидемия от холера. „По статистика 20 души са били наречени Съществително, 458 са били наречени Запетайка, 18 – Точка, и само един е бил наречен Точка и запетайка”, казва Майкъл Шеръд, автор на книгата „Най-лошите бебешки имена”.

В България пък може да се запознаете с Маруля, Дефлорина, Кабриолета, Чернобилка. Балетка, Букетка, Ваксина и Гърбица. Някои креативни родители са опитали да кръстят отрочето си Маса, Пейка или Стадион. Господа носят името Великан, Касиер и Версай. В Бургаска област живеят Ихтиандър, Сафрида, Цаца, Мида, Рибка, Зайо, Мечо и Живка-Нефертити.

 

Слагат перуки на новородени

Родители обличат рожби в бърсалки за под

23-1-1
Две в едно: бебешка дрешка и бърсалка за под

Продават каишки, с които да водим отрочето си до магазина

На пазара се появи бебешко боди под формата на моп, с което децата могат да изчистят пода, докато се учат да пълзят. Създателят му Майк Паркър обяснява, че е прикачил към бебешката дрешка ленти на ръцете и краката. Дизайнерът Кристина Андерсън пък е измислила друг начин родителите да си спестят малко къщна работа – прахосмукачка във формата на охлюв, която може да се язди и управлява от деца. Няколко състезателни кръга, и наследникът вече е почистил хола.

Друго странно хрумване са перуките за новородени, които майки купуват вместо шапка за малчуганите си. Пуснаха на пазара и детски раници с подаващи се от тях каишки, с които родителят да “държи изкъсо” детето си.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.