Д-р Дечо Дечев: Приех поста в НЗОК, защото мисля, че ситуацията по-тежка не може да стане

Румен Порожанов: Все още не е ясно как точно чумата по животните е дошла у нас

МВнР: Няма данни за пострадали българи при стрелбата в Торонто

Александър Симов: „Визия за България” е за цялостна реорганизация на държавата 20% от най-богатите у нас взимат 8 пъти повече от 20% от най-бедните

Кое докарва мъжа в прединфарктно състояние, а жената в предоргазмено?

120 полицаи се командироват всеки месец в „Слънчев бряг”

Макрон наредил реорганизация на канцеларията си след случая с президентския охранител, бил протестиращи

С намалено работно време е монументът Акропола заради жегите

Очаква се днес да бъдат взети втори проби за чума по животните в село Болярово

Депутатът от БСП Петър Кънев: Проблемът в Странджа не е чумата, а обезлюдяването

Ограбената в кв. „Изток” твърди, че е била упоена

Започва изплащането на обезщетенията заради чумата в с. Шарково

Най-малко 14 са жертвите на самоубийствения атентат в Кабул

Няколко души са ранени при стрелба в канадския град Торонто

Стабилно е състоянието на 10-годишното българче, простреляно в Италия

Дворът на кирилицата лидер в конкурс на Министерство на туризма

Дворът на кирилицата в Плиска вече е любимо място за много българи и чужденци

Уникалният културно-исторически комплекс „Двор на Кирилицата“ в първата българска столица Плиска се състезава с още 19 обекта в страната за годишните награди на Министерство на туризма. До момента съвсем заслужено музеят на българската азбука под открито небе е лидер в онлайн гласуването. 26,62% от далите вота си са го избрали за свой фаворит.

Дворът на кирилицата е номиниран в категорията „Туристическа атракция“ и в нея той е единственият обект от област Шумен.
Оценката за всеки от номинираните се изготвя по много показатели и сред тях е обслужване, развитие и подобрения, маркетинг и реклама, достъпност. Критерий е и публично онлайн гласуване, което ще продължи до 18 декември.

Всеки може да гласува за туристическата атракция в Плиска на адрес http://tourismawards.bg/cat/turisticheska-atrakcia/#toggle-id-6. От един IP адрес може да се гласува само веднъж.

Уникалният комплекс, създададен от арменеца Карен Алексанян, отвори врати през май 2015 г. в деня, когато се честваха 1150 г. от покръстването на българите. Освен 30-те букви от кирилицата, изваяни от камък, в комплекса са паметниците на Светите братя Кирил и Методий и Св.Цар Борис I. Напливът от наши и чужди туристи е огромен, а Дворът често е център на патриотични тържества. Тук има и малък параклис, българи се венчават и кръщават.

На 19 декември победителят ще бъде ясен и ще бъде обявен на специална церемония.

Тогава ще стане известно и дали регион Шумен печели в още една категория от надпреварата – за туристическа дестинация. Общините Шумен, Велики Преслав и Каспичан /на нейна територия е Плиска б.а./ участват с дестинация „Корените на България“, където са включени Мемориален комплекс „Създатели на българската държава“, историческите резервати „Плиска“, „Мадара“, „Велики Преслав, „Кабиюк“. Гласуването е тук http://tourismawards.bg/cat/turisticheska-destinacia/#toggle-id-6. Шуменската дестинация води с 23,5% и преди нея е само община Русе. Изходът зависи от всички, които ценят историята за развитие на туризма.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.