МВнР с препоръки във връзка с необичайните студове в САЩ

Задържаха двама души, заплашвали с покушение Макрон

Министър Горанов: Българинът не е готов достатъчно за солидарност

Разширяват обхвата на допустимите за саниране жилищни блокове

Литва размени агенти с Норвегия и Русия

Майкъл Блумбърг дава 100 млн. долара за рекламна кампания срещу Тръмп

Българка е бутнала жена върху релсите на жп гара в Рим

Проф. Тодор Кантарджиев: Починалото 3-годишно дете е било с риновирус

Изпокараха се за неплатения болничен лист (обзор)

Фонд „Земеделие” ще търси 43,1 млн. лв. от къщи за гости за нарушения

Тамер Левент влиза от сериал в сериал

Белият дом публикува стенограмата от първия телефонен разговор между Тръмп и Зеленски

Фалконът ослепя над София (обзор) Не е лошо да се помисли за нов самолет, заяви шефът на “Авиоотряд” 28

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

15 милиона лева от ЕС за детски кътове във фирми

Дворът на кирилицата лидер в конкурс на Министерство на туризма

Дворът на кирилицата в Плиска вече е любимо място за много българи и чужденци

Уникалният културно-исторически комплекс „Двор на Кирилицата“ в първата българска столица Плиска се състезава с още 19 обекта в страната за годишните награди на Министерство на туризма. До момента съвсем заслужено музеят на българската азбука под открито небе е лидер в онлайн гласуването. 26,62% от далите вота си са го избрали за свой фаворит.

Дворът на кирилицата е номиниран в категорията „Туристическа атракция“ и в нея той е единственият обект от област Шумен.
Оценката за всеки от номинираните се изготвя по много показатели и сред тях е обслужване, развитие и подобрения, маркетинг и реклама, достъпност. Критерий е и публично онлайн гласуване, което ще продължи до 18 декември.

Всеки може да гласува за туристическата атракция в Плиска на адрес http://tourismawards.bg/cat/turisticheska-atrakcia/#toggle-id-6. От един IP адрес може да се гласува само веднъж.

Уникалният комплекс, създададен от арменеца Карен Алексанян, отвори врати през май 2015 г. в деня, когато се честваха 1150 г. от покръстването на българите. Освен 30-те букви от кирилицата, изваяни от камък, в комплекса са паметниците на Светите братя Кирил и Методий и Св.Цар Борис I. Напливът от наши и чужди туристи е огромен, а Дворът често е център на патриотични тържества. Тук има и малък параклис, българи се венчават и кръщават.

На 19 декември победителят ще бъде ясен и ще бъде обявен на специална церемония.

Тогава ще стане известно и дали регион Шумен печели в още една категория от надпреварата – за туристическа дестинация. Общините Шумен, Велики Преслав и Каспичан /на нейна територия е Плиска б.а./ участват с дестинация „Корените на България“, където са включени Мемориален комплекс „Създатели на българската държава“, историческите резервати „Плиска“, „Мадара“, „Велики Преслав, „Кабиюк“. Гласуването е тук http://tourismawards.bg/cat/turisticheska-destinacia/#toggle-id-6. Шуменската дестинация води с 23,5% и преди нея е само община Русе. Изходът зависи от всички, които ценят историята за развитие на туризма.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.