Дегустация на прошуто от черно прасе за първи път на „Вкусове от Италия 2017“

С обновена визия и нови продукти ще посрещне посетителите зоната „Вкусове от Италия“, която се провежда по време на международните изложения „Винария“ и „Фудтех“ за 13-а година поред. За първи път в палата 11 на панаира в Пловдив ще се дегустират салами и прошуто от черно прасе от район Неброди, както и поркета по традиционна римска рецепта. На италианските щандове ще могат да се видят още сирена, рикота (извара) от биволско мляко, сицилиански каноли, бадемови сладки, зеленчукови пастети, маслинени пасти, маслини, конфитюри, сосове, солена и сладка шамфъстъкова паста, екстра върджин зехтин, тестени сладкарски изделия, широка гама вина, биовино, ликьорни вина и още куп изкушения. Посетителите ще се запознаят с незалепващи тигани, изработени от вулканична сплав, както и с възможностите за услуги за транспорт и логистика до и от Италия.

Изложението „Вкусове от Италия“ ще бъде открито в сряда от посланика на Италия у нас д-р Стефано Балди, почетния консул на Италия в Пловдив д-р Джузепе де Франческо и ректора на Университета по хранителни технологии проф. дтн инж. Кольо Динков.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.