Делото срещу д-р Димитров продължава на 21 януари

Преди месеци д-р Иван Димитров бе оправдан, но апелативните съдии върнаха делото за повторно разглеждане в Окръжния съд в Пловдив.

Още съдят лекаря от Пловдив, застрелял крадец при самоотбрана

Медикът веднъж бе оправдан

Д-р Иван Димитров, който застреля крадец при самоотбрана, се изправя отново пред Пловдивския окръжен съд на 21 януари догодина. Процесът трябваше да продължи миналата седмица, но заседанието бе отложено заради заболяване на съдебен заседател.

Това е второто разглеждане на делото в Окръжния съд, след като беше върнато от Пловдивския апелативен съд заради неизяснени факти и обстоятелства. Иначе на първа инстанция доктора, убил многократно осъждания крадец Жоро Джевизов-Плъха, бе оправдан по повдигнатото му обвинение в убийство при превишаване на пределите на неизбежната отбрана.

Според известното до момента д-р Димитров видял крадеца, но вместо да се обади в полицията, взел незаконния си пистолет и слязъл до гаража. Плъха хвърлил по него първо нож, а после и метална табела, ранил го в крака и лекарят стрелял. На местопрестъплението обаче такова оръжие е намерено до трупа на крадеца, но без следи от кръв. А в дома на лекаря са открити 2 ножа, но почистени. Случилото се ще се изяснява с разпит на свидетели. При първото гледане на делото то протече при съкратено следствие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право