Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Делото срещу Станишев за загубените 7 секретни доклада приключва по давност

Снимка: Архив

Пред прекратяване е делото срещу Сергей Станишев за загубени от него седем секретни доклада, докато беше премиер през периода 2005 -2009 година.

Защитата поиска прекратяване на делото, като посочи, че на 27 януари е изтекла абсолютната давност от седем години и половина, информира БНТ.

Това стана ясно на заседанието днес в Апелативния съд.

Защитата поиска прекратяване, с мотива, че абсолютната давност от 7 и години половина е изтекла на 27 януари. Прокуратурата не възрази.

Разследването срещу Станишев започна през 2009-та. Тогава бившият съветник в ДАНС Алексей Петров занесе доклад с гриф “поверително” на току що поелия премиерския пост Бойко Борисов. Тогава беше обявено, че документът липсвал от секретното деловодство на Министерския съвет. Този доклад така и не стана част от делото, но даде повод за ревизия.

След години връщания и отлагания – през декември миналата година първата инстанция оправда бившия премиер – като посочи, че няма доказателства нито да е загубил документите, нито че папките са съдържали държавна тайна.

След заседанието адвокат Васил Василев коментира, че клиентът му не би завел дело срещу прокуратурата по Закона за отговорността на държавата, защото е наясно, че обезщетенията ги плащат хората.

“Прекратяването е резултат на това, че г-н Станишев не желае и ден повече да търпи това , което прави прокуратурата, изпълнявайки в случая абсолютна поръчка за наказателно преследване. Произволът на прокуратурата в България, на полицията, абсолютно незаконосъобразното предявяване на обвинения, при това целенасочено много пъти и по поръчка срещу политически фигури, е нещо, което може да се спре само чрез съдебна реформа. Към настоящия момент обаче никой не говори за съдебна реформа. Промените във ВСС са буквата “ер голям” от нужната реформа. Нито е достатъчно, нито ще свърши работа. Там същите хора, които кадруваха преди, кадруват и сега. От това няма да се промeни съдебната система”, каза адвокат Васил Василев, защитник на Сергей Станишев

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. БРАВО!!!!!!! Браво на магистратите!!!!! Не ви ли е срам, бе !!!!!! Толкова години да не можете да решите един елементарен казус!!!!! Колко ви платиха, бе подлеци????

Отговорете