Депортираха член на аржентинската мафия

Испанската полиция съобщи, че е спряла "най-значимия и опасен" фен да влезе в страната преди взриwоопасния втори финален мач за Копа Либертадорес между "Бока Хуниорс" и "Ривър Плейт".

Лицето, пристигнало на летището в Мадрид в сряда вечер, е член на аржентинската мафиотска групировка „Бара-брава“, съставена от фенове на водещите клубове в страната.

Испанският вестник "Марка" припомня, че ден преди сблъсъците в Буенос Айрес, довели до отлагането и преместването на втория мач, полицията в Аржентина атакувала няколко бара в столицата, където били лидери на въпросната организация. Арестувани бяха над 20 лица, иззети - над 250 00 долара, както наркотици и 300 билета за реванша.

"Полицията откри на летището в Мадрид един от най-значимите и опасни лица от групировката „Бара-брава“, който има голямо криминално минало - се казва в изявлението на силите на реда. - Лицето е депортирано обратно за Аржентина".

Горещото аржентинско Суперкласико ще ангажира над 2000 местни полицаи, които ще се грижат за сигурността на десетки хиляди темпераментни фенове, които пристигат от Южна Америка. В Мадрид определят въпросната среща като „най-рисковата, която столицата е приемала в цялата си история“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят