Катастрофа между автомобил и снегорин на АМ “Марица”, един човек е пострадал

Хърватското правителство прие Истанбулската конвенция

Саркози заяви, че обвиненията в корупция срещу него са лъжа и манипулация

Вижте кои са предложените от председателя Пламен Георгиев за членове на новата комисия за борба с корупцията

Възстановено е движението на влакове в междугарието Долна Махала – Карлово

Студентка спечели конкурса за лого на “Варна-Европейски град на спорта”

Задържаха деца за незаконна сеч

Николай Нанков издаде разрешение за строеж на още 2 км от магистрала „Струма“

РИОСВ – Бургас проверява сигнали за бедстващи щъркели

Столетна будка за вестници се прероди за нов живот край Дунав Ломчани и вестник „Труд” възстановиха най-старата и красива вестникопродавница в България

Вижте резултатите от проверката на пешеходните пътеки в страната (ГРАФИКИ) Пет области са системни нарушители на правилата за сигнализация и маркировка

Прокуратурата: 123 305 лв. са прибрали телефонни измамници от възрастни хора в Търговищко

Истината за атентата в Златни пясъци излезе в книга „Не дърпай втори път дявола за опашката“, предупреждава авторът й, бившият контраразузнавач Павлин Павлов

Реджеп Ердоган се готви да превземе и последната турска независима медийна компания

АПИ стартира обществени поръчки за половин милиард лева

Депутатите казаха “не” на минимална пенсия от 200 лв.

Парламентът отхвърли предложенията на Патриотичния фронт за увеличаване на минималния размер на пенсията.

Нито едно от предложенията на патриотите не мина в пленарна зала – за минимален размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст в размер на 300 лв. и за повишаване на минималната пенсия до 200 лева плюс осъвременяване на всички пенсии според ръста на осигурителния доход за 2012 г.

В рамките на дебата от „БСП лява България“ обявиха, че ще подкрепят предложението на Патриотичния фронт за 200 лв. пенсия и за преизчисление на пенсиите. Д-р Хасан Адемов от ДПС заяви, че може да се предложи минималната пенсия от 300 лв. да стане на 1000 лв., но трябва да се посочат легитимните източници на средствата за това.

Така в крайна сметка, със 112 гласа “за”, 59 – “против”, и 10 въздържали се, Народното събрание прие на второ четене консолидирания бюджет на Държавното обществено осигуряване /ДОО/ за 2017 г. по приходите и трансферите на обща сума 10 375 563 800 лв. От тях заложените осигурителни приходи са 5 614 738 000, като от вноски се очакват 5 614 738 000 лв.

Ръст на пенсиите все пак ще има, като предложението на министерски съвет е от 1 юли 2017 г. минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст се увеличава от 161,38 лв. на 165,25 лв. (увеличение с 2,4 на сто).

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. ” минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст се увеличава от 161,38 лв. на 165,25 лв.” – редно е и пенсията на депутатите да се обвърже с минималната… или поне средната.

  2. Боже с 4 лева ще се увеличи минималната пенсия, ама мноого бе господа депутати, тък
    мо за още едно кафе , браво много ще забогатеят пенсиоонерите

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.