Белгия обяви, че епидемията от COVID-19 в страната е почти овладяна

Себастиан Курц: Австрия може да започне да отпуска мерките срещу коронавируса от 14 април

Полша увеличава тестовете за Covid-19 до 8-9 хиляди на ден

Наложиха домашен арест на нарушител на карантината

Монтираха устройства за защита на птиците

Броят на заразените с COVID-19 в Ню Йорк е намалял през последното денонощие

Мъж се самоуби със скок от жилищен блок в Монтана

Пенсионери получават маски по пощата

Руска двойка кръсти бебето си Ковид

Шест медицински сестри от училищата в Павликени се включват в битката с коронавируса Директорът на детската ясла в града също влиза в местната болница

Горанов: Болниците ще получават 85% от средномесечната заработка в периода на кризата Новият модел е съгласуван с Българския лекарски съюз, каза финансовият министър

Руска компания е създала бърз тест за коронавирус с 94% точност

Нана Гладуиш дари 300 предпазни маски на онкоболницата в Благоевград

Рекорден брой заразени с коронавирус в Русия за денонощие

Нивото на радиация в района на Чернобил се покачи след пожар

Депутати редактират правилника на НС ДПС искат повече поименни проверки

Левицата иска нова формула за заплатите

Депутати запретнаха ръкави и се заеха с редакции на правилника на Народното събрание. Всеки нов парламент променя правилата така, че да са угодни на мнозинството. Така се стигна до парадокса в рамките на едно парламентарно заседание да може да се иска само една проверка от депутати и още една от онзи, който председателства.

Хамид Хамид от ДПС съобщи пред “Труд”, че ще внесе искане за връщане на старото положение – да могат да се искат поименни проверки във всеки момент, в който е видно, че в залата няма кворум. “Сега ГЕРБ още в начарото на заседанието искат проверка, след което изчезват от Народното събрание”, коментира Хамид.

Шефът на правната комисия Данаил Кирилов вече внесе предложение за 750 лв. глоба за всеки депутат, който отсъства от поименна проверка.

От БСП настояват депутатските заплати да бъдат орязани с 543 лв. за два месеца, през които финансовото министерство да предложи нова формула за изчисляване на заплатите на народните представители.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.