На 12 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 12.11.2019

Румен Радев: Трябва да върнем младите хора на спортните площадки и да ги научим да бъдат отбор Държавният глава участва в церемонията по случай 100-годишнината на баскетбола в България

Забраняват риболова в част от язовирите

Столични квартали остават без вода във вторник заради ремонти

Бизнес имотите привлякоха инвестиции за 1 трлн. долара

Връщат иззетите оръжия на Национално дружество „Традиция”

Наемателите в София все по-често търсят лукс Ръст от 50% на сделките

Банки докладват оборота при онлайн търговия

Кога мога да прехвърля отпуската си за следващата година?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 12 ноември 2019

Иде криза за инженери и лекари в следващите 10 г.

Боян Магдалинчев: Позицията на президента за избора на главен прокурор не е обсъждана официално във ВСС

Прокурори влязоха в болницата в Пазарджик заради ТЕЛК афера (обзор) По разпореждане на премиера Бойко Борисов директорът д-р Васил Вълчев е освободен

Крайната десница стана трета сила в Испания Социалистите спечелиха изборите, но с по-малко мандати

Депутати срещу ДДС-то за продажба на фирма с имот Предлагат прага за регистрация да стане 100 хил. евро

Депутатите се обявиха против облагането с ДДС при прехвърляне на фирма, която дава право на собственост върху нов имот.

Искат по-малка такса смет при рециклиране

Бюджетната комисия прие на първо четене промените в данъчните закони

Депутати се обявиха срещу предложената от кабинета данъчна промяна , според която ще се облага с ДДС и продажбата на акции или дялове от фирми, които дават на притежателя им фактически права на собственост върху нов имот или част от него. На заседание на бюджетната комисия към парламента опасения доколко механизмът ще проработи изказаха от БСК и ПГ Воля. Председателят на комисията Менда Стоянова (ГЕРБ) също заяви, че е скептична доколко промяната ще проработи. Според нея текстът трябва да отпадне или да се прецизира, тъй като и в момента има механизми, които да се използват за пресичане на този род злоупотреби като начисляване на ДДС за използване на фирмени активи за лични нужди.

Промените в данъчните закони бяха приети от депутатите от бюджетната комисия на първо четене само с четирима въздържали се.

Според депутати и представители на бизнеса от прецизиране се нуждаят и предложените текстове, според които при изчисляване на оборота за регистрация по ДДС ще се включва и оборота, направен в същия търговски обект от предишни собственици, които са “свързани лица”. Промяната цели да пресече практиката на магазини и заведения в курортите формално да сменят собственика и касовия си апарат дори на всеки четири дни, за да не достигнат оборот от 50 хил. лв. и да не плащат ДДС, обясни зам.-министърът на финансите Росица Велкова. При тази формална смяна на собственика търговският обект запазва дейността си, персоналът и доставчиците са едни и същи, стоката или менюто също не се променят.

Според представителите на „Воля“ е редно прагът за задължителна регистрация по ДДС да бъде увеличен до 100 хил. евро, както в повечето европейски страни. Синдикалистите от КНСБ пък поискаха да бъде въведен необлагаем минимум за доходите на хората. Бизнесът пък предложи фирмите да плащат по-малка такса смет, ако сами рециклират боклука си.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.