Дете на 6 години загина при катастрофа на "Хемус"

Снимка: Цветелина Георгиева

Тежък пътен инцидент на АМ“Хемус“ отне живота на дете на 6 г. тази вечер. Катастрофата е станала в посока от Варна към София близо до Шумен, до надлеза на кв. "Макак", съобщиха от ОДМВР-Шумен. Сигнал за произшествието е получен малко след 18:15 часа.

Произшествието е между два автомобила - "Фолксваген Голф" с варненска регистрация и Форд „Фиеста“ с русенска. По първоначални данни водачът на фолксвагена 35-годишна жена от Варна, поради движение с несъобразена скорост и липса на достатъчно дистанция ударила движещия се пред нея лек автомобил Форд. В резултат на удара фордът се преобърнал на пътното платно. Загинало е 6-годишно дете, което пътувало в автомобила. В МБАЛ – Шумен са откарани останалите трима пътници от форда и водачът. За преглед в болничното заведение са откарани 35-годишната жена, която била зад волана на фолксвагена и дете на 8 години. Към момента няма данни са състоянието им.

На място се извършва оглед, изясняват се причините, довели до възникване на инцидента.

Създадена е временна организация на движението. Превозните средства се отбиват на 350-ти километър на магистралата посока Варна- София през път I-2 в посока към София.

Коментари

Задължително поле