Деца от Центъра за подкрепа за личностно развитие в Елена с престижни награди от национален конкурс

Cнимки Център за подкрепа за личностно развитие

Ученици от Елена се представиха отлично на Националния конкурс „Вълшебният свят на Ангел Каралийчев” в София. Деветгодишната Аксу Ибрямова учи в Начално училище “Иларион Макариополски“. Тя участва с илюстрация по приказката „Житената питка“ и е класирана на второ място в първа възрастова група. Ралица Русева – на 13 години, зае първо място сред връстниците си с илюстрация по разказа “Един чувал с тикви“. Единадесетгодишният Владислав Желязков се представи с дърворезба по разказа „Майчина сълза„ в раздел приложни изкуства. Двамата учат в СУ “Иван Момчилов“.

unnamed

Творбите са създадени в Центъра за подкрепа за личностно развитие, където децата посещават кръжоци по „Живопис“ и „Дърворезба“. Техен ръководител е Мирослав Лазаров. Инициативата е част от Националния календар за изяви по интереси на Министерство на образованието и науката за учебната 2016/2017година. Церемонията по награждаването ще се състои на 19 май в Националния дворец на децата в София.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.