Джейкъб Колиър излиза на една сцена с „Мистерията на българските гласове“ в София

Специално за събитието пристига и американската танцьорка Дженифър Роуз 

Изисква здравословна храна, поднесена без пластмасови прибори и бутилки

Носителят на шест награди „Грами“ Джейкъб Колиър пристига в България и ще излезе на една сцена с „Мистерията на българските гласове“ на 11 юли в зала 1 на НДК.

Музикантът пристига у нас днес, за да направи репетиции. Той ще бъде с екип от шестима души, а в изискванията му към организаторите преобладават здравословна храна поднесена без пластмасови прибори и бутилки, и с грижа към природата. 

Той е известен и с това, че обича и буквално дирижира „хор на публиката“, е готов и за още спонтанни импровизации и „магии“ заедно с гласовете на 20-те певици, които ще бъдат с него на сцената. Това ще се случи в третата обща част по време на концерта, в която хорът ще пее в две от неговите парчета, както и той ще се включи по зашеметяващ начин в две от песните от репертоара на Мистерията.

Преди това концертът ще започне с актуалната програма на „Мистерията на българските гласове“ - „Гласове и струни“, която е с участието на класическите музиканти от Quarto Quartet, Петър Миланов (китара), Калина Андреева (контрабас) и композиторът и диригент Георги Андреев. Втората част ще бъде в ръцете на „чудото на музиката“, както с право наричат Джейкъб Колиър, който ще е пред и зад рояла.

Специално за събитието в София пристига и Дженифър Роуз – американска танцьорка и хореограф, която ще представи свои съвременни танцови интерпретация по време на някои от класическите песните на „Мистерията на българските гласове“. Дженифър беше част и от юбилейния концерт на хора през 2022 г. в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес