Джипът на Кристиан - пълен с флакони с райски газ

Флакони с райски газ са намерили криминалисти в останките на джипа, с който 21-годишният Кристиан Екмекчиян катастрофира в Пловдив преди две денонощия. Това съобщиха източници, близки до разследването.

От полицията все още не съобщават подробности за резултатите от експертизата, която ще покаже има ли наличие на забранени субстанции в кръвта на загиналия студент. Експерти от Пътна безопасност обаче предполагат, че тестовете ще отчетат дрога или алкохол, тъй като водачът не се е притеснил нито от развиване на страховити скорости в градски  условия, нито от дъжда във въпросната нощ, а е продължил уверено да натиска газта.

Младият мъж загина на място, след като профуча с близо 200 км./ч на мокра настилка и се удари челно в засадените около шосето вековни дървета. Живота си загуби и студентката Теодора Николова, която се е возила до него отпред.

Ударът в едно от дърветата на централна улица е бил толкова силен, че мощното возило буквално се е разполовило. Спящи в района пловдивчани бяха събудени от силен тътен малко след 03:30 неделя срещу понеделник, а живущи в околията помислили, че става земетресение.

Другите двама пътници все още се борят за живота си в болница. 

"Оперираха дъщеря ми. Нейното състояние е по-тежко от това на момчето. Цяло чудо е, че са оцелели", заяви майката на момичето, което бере душа в интензивното на болница "Св. Георги". Красимира Узунова поясни, че на дъщеря ѝ медиците са извършили животоспасяваща коремна интервенция. Пострадал е и черният дроб на девойката.

Психиатри неведнъж са настоявали за криминализирането на разпространение, продажби и употреба на райски газ. Флаконите са истински хит сред тийновете и могат свободно да бъдат закупени от всяка дискотека или клуб.

„Райският газ кара да се чувстваш безсмъртен“, заяви неотдавна д-р Цветеслава Гълъбова. По думите ѝ райският газ се използва с медицински цели при контролирана среда, но е много опасен, когато се използва неконтролируемо.

„Той няма да убие, но предизвиква еуфория, която бързо отминава. А под тази еуфория може да се случат много неща. Чувството, което създава райският газ, е заразително и кара хората да опитват отново и отново. А това, че си го комбинирал с алкохол още повече подвига настроените и излиташ като един Икар“, отбеляза психиатърката.

"Това има много дълбоки корени. Това е консуматорското отношение към живота, а то води до опитване. Само че опитването води до процеси, които ние не знаем как ще завършат. Имаме сериозно проблеми, свързани с ценностната система и отбелязваме сериозен цивилизационен регрес и много сериозен проблем с институциите, които не изпълняват правомощията си с цялата строгост на закона“, казва още Гълъбова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право