Джордж Буш: Имиграцията е благословия и сила

Снимка: Архив

Бившият президент на САЩ Джордж Буш-младши се появи на церемония по натурализация в понеделник, на които приветства мигрантската история и призова законодателите да приемат всеобхватна имиграционна реформа, съобщава Си Ен Ен.

„Управляващите имат задължението да регулират кой и кога влиза в страната“, каза Буш в Далас, където десетки души положиха клетва, с която станаха граждани на САЩ.

„С поемането на тази отговорност ще помним мигрантската история на Америка, която ни направи тези, които сме в момента. На фона на всички политически усложнения, нека никога да не забравяме, че имиграцията е благословия и сила“, каза бившият държавен глава.

Думите и позицията му са в контраст с голяма част от настоящата Републиканска партия и президента Доналд Тръмп, който иска твърди миграционни политики, а миналата година заплаши да промени конституционната концепция за получаване на гражданство, когато човек е роден в САЩ.

В речта си Буш заяви и че в САЩ трябва да има "честна и почтена имиграционна политика". За да се случи това обаче първо трябва да бъдат извърешни реформи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят