Джулиан Мур в семейна фантазия

„Wonderstruck“ е фестивален хит

“Wonderstruck” е заглавието на новия филм на режисьора Тод Хейнс (”Златно кадифе”, “Далеч от Рая”, “Няма ме”, “Каръл”), който се доказа като един от качествените автори на англоезично кино.

Сценарият е дело на Брайън Селзник (”Изобретението на Хюго”), който адаптира собствения си илюстрован бестселър. В него се разказва за две деца – Бен и Роуз, които си мечтаят животът им да е различен. Роуз е младо глухо момиче, което бяга от дома си в Ню Джърси през 1927 г., за да се срещне със своя идол – актрисата Лилиан Мейхю, чиито живот Роуз “събира” чрез изрезки в личния си алманах. Бен е момче, родено глухо с едното ухо, което след като майка му загива в автомобилна катастрофа, живее с леля си и чичо си през 1977 г. Бен не познава баща си и когато открива улика в книгата на майка си, се отправя към Ню Йорк, за да го открие. Пътешествията на двете деца към това, което желаят най-много, се развива с хипнотизираща симетрия…

Голямата звезда на филма е разкошната Джулиан Мур. В останалите роли са Оукс Фегли, Милисент Симъндс, Ейми Харгрейвс, Мишел Уилямс, Кори Майкъл Смит, Джейдън Майкъл, Том Нунан и други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино